Все още в България има стажове, които не са платени.

...
Все още в България има стажове, които не са платени.
Коментари Харесай

Натали Пашева: Няма по-ценно от желанието да научиш нещо


" Все още в България има стажове, които не са платени. Това оставя доста будни хора, които носят капацитета в себе си пред вратата. Това не би трябвало да бъде по този начин и доста ми се желае да има смяна, с цел да може финансовите терзания да не бъдат спирачка за развиването и сбъдването на фантазиите ", споделя Натали Пашева, идващият посетител на Бисер Кунчев в рубриката " ".

Вижте част от изявлението ѝ по-долу, а цялото можете да прочетете.

Коя е Натали Пашева?

Натали Пашева е сътрудник на bTV Новините от Германия. Завършва публицистика в СУ " Св. Климент Охридски ", а по-късно и магистратура със компетентност медийна просвета в Германия. Започва кариерата си като стажант в неделното предаване " Нека приказват " по bTV, а през 2014 година става част от нюзрума на bTV Новините. През 2016 година отпътува за Германия, където специализира в редакцията на медийна компания, обвързвана напълно с онлайн изданието на N-TV. Репортажите ѝ обгръщат политически, обществени и тематики, свързани с българската общественост във Федералната Република, предава като сътрудник за bTV новините, а когато е в България, взе участие и като коментатор в настоящите излъчвания нa bTV.

Разкажете ни за първите стъпки във Вашата кариера. Кога, къде и по какъв начин се случиха те?

Първите ми стъпки в публицистиката започнаха преди близо 10 години. Бяха в състезателен уебсайт, а няколко месеца по-късно с помощта на сътрудник, който през днешния ден назовавам другар, попаднах в екипа на предаването " Нека приказват ". Там, в случай че мога да преразказвам едно прелестно българско стихотворение, бих споделила, че в редакцията попаднах на публицисти и станах публицист. Освен първи стъпки в специалността това беше място, на което открих и другари, които и до през днешния ден са значима част от живота ми.



Как си представяхте тогава Вашата кариера 10 години по-късно?

Никога не съм градила съответна картина. Но в случай че желая нещо след 10 години, то е работата ми да ми носи същата задоволеност и чувство за смисленост в края на деня.

?

Пътят ми взе внезапен завой преди няколко години, когато заради персонални аргументи се реалокирах да пребивавам в Германия, стъпка, която беше надалеч от фантазиите ми. Но това отвори доста очите ми за света и от ден на ден желая да го опознавам и разбирам. Това ми оказва помощ да разбирам повече и протичащото се в България.

Какво е мнението Ви за? Колко значими са те за един младеж?

Стажовете са опцията на младежите да пробват разнообразни неща. И да открият това, което желаят да трансфорат в свое всекидневие.

Преди към година Дир.бг започва своя платформа за студентски стажове, която назова Според Вас какви качества би трябвало да има идеалният претендент в студентските години, с цел да впечатли фирмите и да го поканят на стаж?

Няма по-ценно от желанието да се научиш. Няма невъзможни неща, имам вяра, че човек може да реализира всичко, което желае. Стига да понесе и тежестта на фантазиите си, тъй като всяка монета има две страни.

Какви са компликациите, които съгласно вас срещат студентите при избора и откриването на подобаващия стаж?

Все още в България има стажове, които не са платени. Това оставя доста будни хора, които носят капацитета в себе си пред вратата. Това не би трябвало да бъде по този начин и доста ми се желае да има смяна, с цел да може финансовите терзания да не бъдат спирачка за развиването и сбъдването на фантазиите.

?

Отнасям се с почитание към всичко, което върша.

С какво се гордее, коя вест би желала да показа и с кои три думи дефинира кариерата си досега – вижте в цялото изявление на

За да научите първи най-важното, изтеглете приложението на bTV Новините за и!

Бъдете с нас и във и!
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР