Все още темата за съставяне на правителство не е на

...
Все още темата за съставяне на правителство не е на
Коментари Харесай

След избора на председател на НС: Разговори за правителство все още не са водени

Все още тематиката за сформиране на държавно управление не е на дневен ред. Това потвърдиха през днешния ден от първите две политически сили ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Единодушни са и по тематиката, че главната функционалност на всеки един парламент е да излъчи постоянен кабинет. Кога ще има лидерска среща по тематиката обаче към момента не е ясно.

Видимо удовлетворен от огромното болшинство, с което Росен Жеязков бе определен за ръководител на 49-ото Народно събрание, водачът на ГЕРБ Бойко Борисов погледна напред към опциите за сформиране на постоянно правитество. С първия мандат, по думите му, би трябвало да се изчерпат всички варианти сред първите две обединения, което на всички места по света носи доверие и успокоение. Заяви, че по време на съвещанието на Народното събрание през днешния ден е видял, че Политическа партия и Демократична България могат да си приказват единствено с ГЕРБ-СДС и в случай че двете обединения намерят решение, това ще е най-стабилното и положително за България.Затова и прикани за самообладание.

" И те, и ние го виждаме. И през днешния ден, в случай че им гледахте физиономиите, и техните, и нашите - това излъчваха. Нека използваме тези дни, лишени от възприятието за великолепие всички. Виждайки какво се случи през днешния ден в Народното събрание. Виждате каква към момента ненавист има изключително сред другите партии. Това, което видях е, че партията на Промяната и " Да, България " могат да си приказват единствено с нас ", съобщи Бойко Борисов.

Борисов видя дни наред възомжност за работа по правосъдната промяна, проекта за възобновяване и резистентност и другите утвърдени от работните групи законопректи и съобщи, че лидерски диалози с втората по величина политическа мощ за правитлество ще има, когато всички станат подготвени.

След срещите с водачите на всчики парламентарно предсатевени партии, последната от които бе през днешния ден с Костадин Костадинов, Бойко Борисов знаел напълно ясно от кого каква поддръжка може да чака. Надява се също, че президентът Румен Радев има интерес България да е добре, да има постоянно държавно управление и по тази причина чака той добросъвестно и доброжелателно да се отнесе към това по кое време да връчи първия мандат.

По-рано от втората по величина политическа мощ ПП-ДБ потвърдиха, че досега диалози за кабинет не са водени.

" Всички знаем, че би трябвало да има постоянно държавно управление, само че до този миг нямахме мандат за сходно разискване ", съобщи Николай Денков.

" Въпросът за държавното управление е към първата политическа мощ. Като им го връчат първия мандат, питайте Бойко Борисов какво ще прави. Ако не успее за повторно да сформира държавно управление, тогава ще забележим какво ще вършим ", съобщи Атанас Атанасов.

Лидерът на " Възраждане " пък даде нова и забавна поръчка за допустима поддръжка.

" Днес ще внесем предложение за унищожаване на американските бази в България, в случай че то бъде подкрепено, ще помислим за поддръжка и конституционно болшинство ", съобщи Костадин Костадинов -председател на " Възраждане ".

От Движение за права и свободи припомниха, че са предложили план за изменение на Конституцията в глава Съдебна промяна, който щели да внесат още веднъж. Ще одобряват и всевъзможни оферти, с цел да бъде направена дълбока конституционна промяна в глава " Съдебна система ".

Какви промени оферирате вие?

" Предлагаме делене на Висш съдебен съвет, ограничение пълномощията на основния прокурор, метода на действие на прокуратурата, унищожаване на Надзора за правда от пълномощията на основния прокурор и така нататък ", съобщи Хамид Хамид, заместник-председател на групата на Движение за права и свободи.

Не разясниха обаче разновидностите за предстоящ постоянен кабинет. От Българска социалистическа партия към този момент не дадоха отговор дали ще поддържат държавно управление, препоръчано с първия мандат.

" Знаете, че в случай че изобщо се стигне до там, ще питаме нашите членове. Така че няма смисъл в този момент да разясняваме ", съобщи Кристиан Вигенин от " Българска социалистическа партия за България ".

От най-малката парламентарна партия бяха още по-лаконични.

" Ние сме ясни ", съобщи Тошко Йорданов от " ИТН ".

Утре диалозите по законодателната стратегия не престават, а по кое време ще стартират тези за държавно управление - въпрос с към момента доста незнайни.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР