Все още сме в най-долната част на кривата. Очаквам тази

...
Все още сме в най-долната част на кривата. Очаквам тази
Коментари Харесай

Проф. Коста Костов: Сега е мъжко време, не е време за лични битки

„ Все още сме в най-долната част на кривата. Очаквам тази и идната седмица да стартираме да се катерим по билото. ” Това сподели пред „ Хоризонт ” на БНР експертът по белодробни заболявания проф. Коста Костов, който от през днешния ден е отпред на новосъздадения медицински експертен съвет към държавното управление. Костов се надява билото на епидемията от ковид у нас да бъде по-полегато.

Медицинският съвет включва експерти от разнообразни специалности, а дилемите му са не да влиза в несъгласие с Националния действен щаб, а да бъде „ един успореден съвет, който да надгражда постигнатото до тук ”, посочи проф. Костов в предаването " Преди всички ".

Много ясно ще разграничим нашите функционалности от тези на Националния действен щаб, уточни Костов. „ Сега е мъжко време, не е време за персонални мъжки борби ”, акцентира той.

Проф. Коста Костов е последовател на строгите ограничения за ограничение на болестта с ковид.
„ През първия месец тези ограничения би трябвало да бъдат брутално прецизни. Колкото по-стриктно се съблюдават ограниченията, толкоз по-рано ще излезем от тях. Ако това се случи, може да имаме огромния шанс да излезем леко от тази зараза ”, разяснява експертът.

Медицинският съвет към държавното управление ще се концентрира върху медицинските аспекти на въпроса и ще насочи съответни рекомендации за работа към лекарите в страната. Идеята е да се основат медицински логаритми. „ Да вкараме всичко, което знаем, в избрани рекомендации и всички експерти да имат инструмент за работа. ”
Това, че няма характерни препарати за ковид, не значи, че няма лекуване. " Това, че няма лекуване, това че не може да се лекува, не е правилно ”, посочи експертът по белодробни заболявания.

Една от задачите на съвета ще бъде и да се вкарат „ в медицински и професионални релси страховете и хаоса измежду пациентите ”.

Проф. Костов поучава при нормалните признаци на сезонна вирусна зараза хората, които са вкъщи, да употребяват нормалните средства и да не изпадат в суматоха. Ако след третия ден те не затихват, хората могат да потърсят здравна помощ. Много по-чести са всички нормални сезонни вируси, в сравнение с Covid, увери лекарят.

Симптоматиката при ковид, когато настъпват затруднения, е много изразена. Суха кашлица, зной, изнемощялост, висока температура са присъщи признаци на новия вирус, изясни проф. Костов. При част от болните може да няма температура.

PETEL.BG приканва: Останете си у дома, в случай че можете. Не се презапасявайте и запазете успокоение! Следвайте инструкциите на Националния действен щаб за битка с ковид. Информирайте се единствено от достоверни източници на информация!

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html и тук
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` рекламаФорумФорум--> --> `` реклама
`` реклама За Петел|Рекламни тарифи|Условия за ползване|Правила|КонтактиВсички права непокътнати © 2011 - 2020 Petel.bg Изработка и техническа поддръжка Дот Медиа
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР