Все още са в сила ограниченията за влизане и излизане

...
Коментари Харесай

Над 200 КПП-та в страната заради серията почивни дни

Все още са в действие рестриктивните мерки за влизане и излизане от регионалните градове. Има обособени над 200 КПП-та, осъществени са над 55 000 инспекции на заявления. Образувани са над 1300 досъдебни производства, като 1287 са за неспазване на наложените противоепидемични ограничения.
Около 200 от производствата са за показване на погрешни данни в декларациите. До момента са формирани 19 262 акта, от които 14 628 са за неносене на маски. Това оповестиха от Министерство на вътрешните работи по време на ексклузивен брифинг.

Във връзка с идните празници чиновниците на " Пътна полиция " в страната ще бъдат ангажирани с обезпечаване на сигурността на придвижването по пътищата, както и с осъществяване на инспекции на КПП-тата. Контрол на пътното придвижване ще бъде ориентиран главно към водачите с рисково държание и извършващи погрешно изпреварване и маневри, изясни комисар Звезделин Колев, шеф на отдел „ Пътна полиция “.

На ден през КПП-тата в София влизат близо 30 000 автомобила. По празниците ще се следи строго за използването на алкохол и наркотични субстанции.

От през днешния ден до 13 май стартира дейна интервенция по инспекция на мотористи. Предвидени са спомагателни екипи, които ще ревизират свидетелствата за ръководство на мотор за съответната категория, видимостта на регистрационните номера, както и дали лидерът и пасажерите му имат каски.

Комисар Любомир Костадинов осведоми, че в конюнктура на изключително състояние жителите са почнали да не съблюдават законите за придвижване по пътищата. В тази връзка той съобщи, че надзор ще има и в дребните улици на София, защото през последните дни гонките са зачестили
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР