Все още при нас идват хора, които не вярват че

...
Коментари Харесай

Пулмолог: Все още идват хора, които не вярват че COVID-19 съществува |

" Все още при нас идват хора, които не имат вяра че COVID-19 съществува ". Това сподели по bTV пулмологът доктор Бруск Халил, завеждащ коронавирус отделението във Втора МБАЛ София.

По думите му пациентите изчакват до последния миг, с цел да потърсят лекарска помощ, което при тази зараза може да бъде съдбовно.

Специалистът описа за пациент, който в продължение на осем дни е убеждавал, че е за болница, но е срещнал неуважение. В момента същият болен е в лечебното заведение в тежко положение, откакто екипът едвам е съумял да го избави.

" Хората подценяват заболяването, не вземат нещата съществено. Когато стигнат до дихателна непълнота, тогава търсят нашата помощ “, споделя доктор Халил.

Той поучава болните да се съветват със експерт още при първи признаци на дихателна непълнота – зной, болки в гърдите и температура.

Д-р Халил сподели още, че наложените ограничения са съответни и нужни. Той предвижда, че е допустимо да има трета вълна през идващото лято, когато антителата на множеството преболедували ще изчезнат.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР