Все още по пътищата продължават да се движат моторни превозни

...
Все още по пътищата продължават да се движат моторни превозни
Коментари Харесай

МВР: Все още по пътищата има коли с неподходящи за зимата гуми

„ Все още по пътищата не престават да се движат моторни транспортни средства, които не са оборудвани с гуми за придвижване при зимни условия или грайферът на гумите е по-малък от 4 милиметра ”, съобщи контрольор Петър Соколов от Групово дело „ Национална полиция ”, съобщи Нова телевизия.

 „ Основното, за което би трябвало да внимават водачите в София, е спазването на отдалеченост. Пътната настилка е почистена добре, само че е влажна, а това води до продължен спирачен път ”, разяснява той.

“Водачите би трябвало да бъдат доста деликатни и при предприемането на маневри ”, акцентира той.  „ Шофьорите би трябвало да се движат деликатно по виадуктите, които са част от републиканската пътна мрежа, тъй като там има условия за заледявания ”, изясни контрольор Соколов.

През миналото денонощие в страната са станали 31 тежки произшествия. 32 души са ранени. За благополучие, няма починали на пътя в последните 24 часа, а измежду ранените няма хора с заплаха за живота. „ Основно злополуките са станали поради несъобразена скорост от страната на водачите и неправилни маневри по пътното платно ”, изясни контрольор Соколов.

 
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР