Все още официалният президент на Венецуела Николас Мадуро ще направи

...
Все още официалният президент на Венецуела Николас Мадуро ще направи
Коментари Харесай

Мадуро също ухажва военните, Гуайдо ще убеждава Италия да го подкрепи

Все още формалният президент на Венецуела Николас Мадуро ще направи инвестиция, тъй че да обезпечи на въоръжените сили на Венецуела и милицията най-модерното военно съоръжение. Това той даде обещание в тирада пред армията, съобщи БГНЕС.
Мадуро също по този начин акцентира, че венецуелските бойци са подготвени да умрат за страната си, само че народът също е огромна мощ, която ще отбрани родината си. Вчера, 10 февруари, Николас Мадуро даде старта на най-мащабните военни учения в страната, които ще продължат до 15 февруари. В тях взе участие както армията, по този начин и милицията.
В същото време делегация на краткотрайния президент Хуан Гуайдо, приет от повече от 50 страни, идва в Италия за среща с вицепремиера и министър на вътрешните работи Матео Салвини. Гуайдо е изпратил писмо на Салвини, в което му предлага да бъде разискван проект за деяние за възобновяване на демокрацията във Венецуела посредством свободни избори и търсене на способи за излизане от филантропичната рецесия в страната. Венецуелската делегация ще се срещне и с членове на парламентарно-представените партии в Италия.
Припомняме, че точно Италия блокира обща позиция на Европейски Съюз за признание на Гуайдо.
Междувременно Гуайдо предизвести военните, че блокирането на филантропичната помощ за страната е " закононарушение против човечеството ". Храни и медикаменти, изпратени от Съединени американски щати, са блокирани на границата с Колумбия от 3 дни, откакто армията затвори мост, свързващ двете страни.
" Има хора, които са виновни за това и режимът би трябвало да е наясно ", съобщи Гуайдо. " Това е закононарушение против човечеството, хора от въоръжените сили! ", сподели още той.
Гуайдо предизвести военните, че ще бъдат държани виновни за гибелта на протестиращи и препотвърди апела си за всеобща проява във вторник в памет на починалите от началото на митингите на 21 януари.
Николас Мадуро отхвърли филантропичната помощ с претекста, че по този начин Съединени американски щати желаят да се намесят във Венецуела и я назова " политическо шоу ".
Според Организация на обединените нации, 2.3 милиона венецуелци са избягали от страната от 2015 година насам.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР