Все още нямаме доказан случай на заразен с коронавирус. Късно

...
Все още нямаме доказан случай на заразен с коронавирус. Късно
Коментари Харесай

Няма коронавирус в България, ВМА е изцяло запълнена що се отнася до инфекциозни легла

Все още нямаме потвърден случай на инфектиран с ковид. Късно нощес са завършили проучванията на 83 пациенти с грипоподобни признаци, няма позитивен тест за ковид. Това съобщи началникът на ВМА Венцислав Мутафчийски.
По думите му, във ВМА има 6 новоприети със подозрения, резултатите от тестванията им ще са ясни по-късно през днешния ден (6 март). По-важното е, че потенциалът на ВМА за инфекциозни болести е напълнен.
По места
Във Видинско 51 души се намират под домашна карантина, защото са се върнали преди дни от Италия, оповестиха от Регионалната здравна ревизия, представени Нова телевизия. Те са били тествани още на пунктовете на Дунав мост 2 и " Връшка чука ". При влизане у нас са подписали декларация, че остават в домашна изолираност и къде ще отидат от границата, показали са персоналните си лекари. При поява на признаци на ковид са длъжни да се обадят на персоналните си лекари или в районната ревизия.
Всичките завърнали се от Италия работят там от години. От град Брегово алармирали, че новозавърнали се разхождат из града и посещават заведенията. При инспекция нарушавания на домашната карантина не са открити, допълват от инспекцията. Лекарите акцентират, че е нужно високо схващане и у завърналите се, с цел да останат по домовете си избраното им време.
Междувременно регионалната администрация в Монтана издаде специфична листовка с доста информация по какъв начин хората да се предпазят от ковид, заяви губернаторът Росен Белчев. Цветното напътствие указва държанието на завърналите се от рискови страни вкъщи, на улицата, при пътешестване.
Указанията са написани от лекари и се отнасят до персоналната хигиена – измиване на ръцете преди и след храна, разчистване с дезинфектанти. " Не докосвайте с ръце очите, носа и устата си. Консумирайте единствено храна, минала през термична обработка. Избягвайте досег с животни и с хора, които имат температура и кашлят ", написа в брошурата.
" Кметовете на общините в региона са получили инструкции за разчистване на обекти, които не са медицински ", добави регионалният шеф.
Междувременно хотел в Благоевград е отказал резервация за 13 март за четирима италиански тенори - от боязън от ковид. А МБАЛ Благоевград към този момент е съвсем напълно заета що се отнася до инфекциозно поделение.
Репортаж на Българска национална телевизия пък сподели позиции на туроператори - има всеобщи отводи от пътувания в Европа, единствено Турция и Египет като пазари остават с непроменена интензивност що се отнася до желанието на българите да пътуват. " Не бива да се радваме на нещастието на другите ", сподели туроператор от Варна, който посочи, че когато страдат доста, в действителност страда и България. Вече има упования, че през лятото ще има повече вътрешни пътувания.
Още: " СЗО: В 85 страни по света доказано има ковид, най-зле в Европа е Италия "
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР