Все още нямам решение дали да се кандидатирам за кмет

...
Все още нямам решение дали да се кандидатирам за кмет
Коментари Харесай

Омбудсманът:Още не съм решила дали да се кандидатирам за кмет на София

„ Все още нямам решение дали да се кандидатирам за кмет на София ”, съобщи омбудсманът Мая Манолова пред bTV. Тя показа, че колкото повече „ мераклии я натискат за това, толкоз повече това я отхвърля ”, само че също по този начин безцеремонното отношение на страната към жителите я стимулира в назад посока за кандидатиране.
Манолова е безапелационна, че в случай че се кандидатира на локалните избори, то ще бъде с хората, а не с партиите.
„ Законът за партийните дотации е един откровен опит за узаконяване на корпоративното въздействие върху партиите и покоряване на бизнес ползи ”, счита омбудсманът, която е уверена, че това оставя под въпрос демокрацията и „ политическия плурализъм, за които жителите се бореха по време на измененията ”.
По тази причина Манолова смята да сезира Конституционния съд за проблема с финансирането на партиите. Тя не отхвърли, че бизнесът е плащал и преди на партиите, само че това е ставало нелегално и е било наказуемо.
„ Партиите подцениха референдума за дотациите, който съответства с президентските избори ”. Това съгласно омбудсмана е една от аргументите да се стигне до тази обстановка.

Омбудсманът разяснява и конфликта си със здравния министър поради митингите на медицинските сестри. Според Манолова нарастванията на заплатите на
медицинските служащи са били сред 20 и 60 лв., което е смешно и не дава отговор на обещанието, което е било обещано.
" Оказва се напън върху протестиращите медицински сестри ", съобщи Манолова, която е уверена, че протичащото „ обрича здравната ни система ”.
„ Бях против закриването на Фонда за лекуване на деца и преместването му в НЗОК ”, показа омбудсманът във връзка на случая с дребната Мария, която загуби борбата с левкемията и умря, откакто фамилията ѝ получи голяма сметка за нейното лекуване от Здравната каса.

В момента Манолова работи по Закон за частния банкрут, който ще бъде импортиран в Народното събрание. „ Българският жител непрекъснато задлъжнява и към него се стяга финансовата примка ”, счита Манолова, съгласно която този закон ще облекчи ситуацията на длъжниците.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР