Все още няма заведени искове към АГ болница Шейново“ заради

...
Все още няма заведени искове към АГ болница Шейново“ заради
Коментари Харесай

Семействата на разменените бебета търсят пари от АГ "Шейново"

Все още няма заведени искове към АГ болница „ Шейново “ поради разменените бебета, само че имаме предявена рекламация и чакаме от лечебното заведение да отговорят позитивно или негативно за финансово обезщетение. Това сподели в „ Денят стартира “ по Българска национална телевизия юристът на едното от фамилиите Стоян Стойков.

Според него лечебното заведение ще понесе огромни вреди поради гафа с бебетата.

„ Да се търси лична отговорност в съответния случай е доста комплициран вид. Ако има отговорни, които да се потвърдят с присъда, тогава може да се предявят някакви искания по отношение на тях, само че на този стадий не ", изясни той.

„ Това е огромна контузия. През този месец, когато работих с родителите, видях всевъзможни усеща в фамилията – горест, изтощение... “, съобщи Стоян Стойков.

" Чух се с родителите, които съставлявам, детето е добре, привиква с майка си и тя с него “, добави той.

„ Когато ми се обадиха по телефона, бях в УНСС, където имах лекция. Когато ми споделиха, че при раждането са заменени децата, ми прозвуча неуместно. Помислих, че става въпрос за промяна на документи. Поканих ги в офиса. Когато ми разказваха, отново не можех да допускам. Звучеше ми като история за филм “, съобщи юристът.

По думите му за постигнатото съглашение е трябвало да бъдат готови и двете фамилии.

" Приложихме характерен метод. Децата са на 4 месеца, правосъдните искове щяха да продължат от 3 до 6 месеца, можеше да стигнат и до една-две години, в случай че една от страните не беше оказала подпомагане ", добави юристът.

Клиничният психолог доктор Велислава Донкина пък сподели в „ Тази заран “ по бТВ, че оттук насетне ще е доста значим потенциалът на родителите, с цел да могат те да партнират на бебето да се приспособява по-лесно в новата среда.

„ Ние в този момент се фокусираме върху този миг на смяна към четвъртия месец на тези бебета, само че в действителност има доста неща, които се случват сред майката и бебето, още преди то да се е родило. Така нареченото прото ментално развиване стартира в още в утробата на майката – във взаимоотношението на бебето с нея, в слушането на гласа на майката, в запомнянето на ритъма, на сърцето и на шума, който кръвоносната система на майката основава “, изясни доктор Донкина.

„ Има доста забавни изследвания, проучвания и наблюдения по какъв начин това повлиява бебето. Ние сме привикнали да мислим за бебетата като за дребни и беззащитни, те в действителност са извънредно способени “, добави тя.

Според нея е добре фамилиите да поддържат контакт в бъдеще, в случай че имат опция. Нейният съвет към родителите е да опишат един ден историята на размяната на децата си.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР