Все още няма яснота дали ЕС е готов да наложи

...
Все още няма яснота дали ЕС е готов да наложи
Коментари Харесай

ЕС все още не е сигурен дали да наложи нови санкции заради Навални

Все още няма изясненост дали Европейски Съюз е подготвен да наложи спомагателни наказания против съветски представители. Това съобщи почитан посланик от Европейски Съюз, поискал анонимност, съобщи Българска телеграфна агенция.

Той разясни, че на съвещанието на Съвета на Европейски Съюз по външни работи идната седмица ще бъдат разисквани разнообразни благоприятни условия. По неговите думи може да се чака, в случай че има единодушие за налагане на наказания, те да бъдат по новото европейско законодателство против похищенията над човешките права по света. Дипломатът означи, че към този момент е импортирано единствено едно предложение от няколко страни от Европейски Съюз за вероятни наказания.

Според него към момента няма решение дали висшият представител на Европейски Съюз по външната политика и сигурността Жозеп Борел ще се възползва от правото самичък да предложи наказания, както съобщи по-рано пред Европейския парламент. Засега не може да се каже какво ще бъде решението, главната цел е да се обсъдят поуките от визитата на Борел в Москва, съобщи той. По неговите думи изводът от пътуването на Борел е, че Москва търси борба с Европейски Съюз и че продължава да популяризира дезинформация. Според него не е несъмнено, че този път Москва ще успее да вбие чеп сред страните от Европейски Съюз, откакто съветският външен министър Сергей Лавров изрази подготвеност да работи единствено с обособени страни от Общността.

Санкциите целят смяна в държанието на съветските управляващи, които нарушават правата на жителите. Не преглеждаме опцията за налагане на наказания против съветски олигарси, тъй като всяко сходно деяние би трябвало да почива на ясни доказателства за съучастието им в нарушаванията, разясни дипломатът. Той означи, че до момента против Русия са били наложени наказания на Европейски Съюз поради Крим, Украйна и отравянето с оръжие за всеобщо поразяване на Алексей Навални. По неговите думи наказания по новото европейско законодателство за човешките права до момента не са въвеждани, по тази причина би трябвало да бъдат деликатно премислени и към момента не се знае дали може да се реализира нужното единогласие за тяхното приемане. Той разясни, че някои европейски страни оферират глобите против Русия да бъдат единствено в обособени области. Дипломатът означи, че бъдещето на връзките с Русия е в дневния ред на плануваното за идната седмица съвещание на Европейския съвет.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР