Все още няма ясен план, по който да бъдат евакуирани

...
Все още няма ясен план, по който да бъдат евакуирани
Коментари Харесай

Министър Събев: Още няма план за евакуирането на моряците от кораба в Мариупол

Все още няма явен проект, по който да бъдат евакуирани 18-те български моряци от кораба " Царевна ", блокирани на пристанището в Мариупол. Това стана ясно при посещаване на министъра на превоза в Бургас.

Само един от членовете на екипажа е изискал да напусне плавателния съд. Всички моряци са в положително положение, а корабът е обезопасен. Подсигурена е храна за три месеца.

Транспортният министър разяснява и възбраната за влизане на съветски кораби у нас, която се съгласува с Европейския съюз. Според Николай Събев глобата не би трябвало да важи за кораби със стратегически първични материали.

" Тези ограничавания, които вероятно биха могли да бъдат наложени и които съгласувахме като Министерство на превоза, не трябва да касаят нефтопродукти, газ, пропан-бутна и нуклеарно гориво. Как тогава остава да бъде лимитирано? Някои стандартни доставки на материали и първични материали, които по този начин или другояче биха могли да бъдат доставени и чартирани с различен байрак. По забавната част е, че доста съветски кораби работят под различен байрак, доста съветски бизнесмени и притежатели на артикули, товари и запаси, не са в действителност с съветски байрак ", изясни Събев.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР