Все още няма ток и вода в част от населените

...
Все още няма ток и вода в част от населените
Коментари Харесай

Част от Северна Гърция все още без ток след опустошителната буря

Все още няма ток и вода в част от обитаемоте места в Северна Гърция, която в сряда беше ударена от мощна лятна стихия , оповестява bTV.

Припомняме, на остров Халкидики починаха седем души , а ранените са над 100. На този стадий няма информация за потърпевши българи . Тепърва ще се пресмятат материалните вреди.

Въпреки че бурята е траяла единствено към двайсет минути, тя е връхлетяла острова с опустошителна мощ. По данни на държавния представител Стелиос Пецас ветровете в региона са били със скорост над 100 км/час.
 Седем са жертвите на Халкидики от летните стихии Обновена
Седем са жертвите на Халкидики от летните стихии

Почти цялата годишна продукция е унищожена

Все още част от пътищата в региона на Халкидики са труднопроходими поради паднали електрически стълбове с високо напрежение. Очаква се електрозахранването да бъде възобновено през днешния ден.

Коренно друга е обстановката в южната част на Гърция, където вместо водно злополучие бушуват минимум пет огромни пожара . Смята се, че огнищата са се разпалили поради високите температури, сушата и мощните ветрове.

Най-сериозни са пожарите на Пелопонес, Атина и залива Ламия. През последните часове те са били локализирани, а сега противопожарните екипи работят по цялостното им потушаване.
 Няма потърпевши българи в Халкидики
Няма потърпевши българи в Халкидики

Министерство на външните работи осведоми за телефонните номера, на които може да се потърси помощ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР