Все още няма точна дата на излизане на операционната система

...
Все още няма точна дата на излизане на операционната система
Коментари Харесай

Потребителите с Android 14 могат да използват камерата на смартфона като уеб камера

Все още няма точна дата на излизане на операционната система Android 14. Но неотдавна бе показана бета-версията на QRP1, а в този момент експертите на изданието The Verge описаха за една нова функционалност на четиринадесетия „ андроид “.

Потребителите на Android 14 ще могат да употребяват камерата на мобилните си устройства като уеб камера. В момента нововъведението е налично за тестерите на първата бета версия на смарт телефоните и таблетите на Гугъл. Новата функционалност не изисква инсталирането на приложения от трети страни. Достатъчно е да свържете мобилното устройство към преносим компютър или личен компютър благодарение на USB Type-C конектора. По този метод се обезпечава съгласуемост с другите операционни системи: Windows, macOS, ChromeOS и Linux.

След като се реализира връзката, би трябвало да се избере менюто „ Charge this device via USB “ (Зареждане на това устройство посредством USB) на панела с вести, да се отиде в раздела „ Use USB for “ (Използване на USB за) и да се избере опцията „ Webcam “ (Уеб камера). След това ще се появи уведомление, което ще ви подкани да конфигурирате уеб камерата на мобилното устройство, като кликнете върху него, с цел да отворите приложението за обзор и настройване на видеопотока. Потребителите ще могат да избират разнообразни режими на мащабиране, както и да превключват сред главната и предната камера.

Единственият минус на новата функционалност е нуждата от потребление на кабел, защото Apple направи сходен инструмент, който дава опция за потребление на вашия iPhone за осъществяване на диалози на вашия MacBook напълно безжично.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР