Все още няма резултати от цяла Турция, но не се

...
Все още няма резултати от цяла Турция, но не се
Коментари Харесай

Около 30 хиляди души са гласували в Турция

Все още няма резултати от цяла Турция, само че не се обрисува да е имало доста повече гласоподаватели поради нараствания брой секции в страната. За предишните избори има 6007, стигнали до урните гласоподаватели на 4 април, а за през вчерашния ден са малко над 7000 в Бурса. Това демонстрира, че увеличените секции не са привлекли доста повече гласоподаватели. Преди секциите са били 8, а в този момент - 27.

За предишните избори 22 000 са дали своят вот в Турция, а на тези може да се чакат към 30 000, като бяха декларирани 50 000, само че това не се оправда.

През вчерашния ден имаше напрежение за малко пред една от секциите в Бурса. Спречкване сред двама български жители е предшествано от спор в изборната секция на консулството ни в града. След това се стига до конфликт в градинката пред секцията.

Георги Братанов идва от България, с цел да следи за нарушавания на изборите в Бурса. Твърди, че другият участник в спора принудително желал да вземе документа му покровител. Той от своя страна съобщи, че България предизвикала гласоподавателите. Всичко приключва в полицията.

Изборният ден в една от секциите в Бурса стартира със забавяне на член на СИК

Освен този спор, изборният ден минава умерено. Машините затрудниха никои гласоподаватели. Някои пробваха да гласоподават с климатика. В последна сметка всички искащи гласоподаваха сполучливо.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР