Все още няма официална заявка в Интерпол за издирването на

...
Все още няма официална заявка в Интерпол за издирването на
Коментари Харесай

ДС, куфарчета, „Мултигруп”: Откъде тръгнаха знаковите олигарси у нас

Все още няма публична поръчка в Интерпол за издирването на Ветко и Маринела Арабаджиеви, без значение че в техни хотели бяха открити огромни суми пари. Къде се корени произходът на капитала на туристическия необут и на неговия роднина в алкохолната промишленост Миню Стайков?

Според анализатори връзките на Българска комунистическа партия и „ Държавна сигурност” с двама от най-могъщите олигарси у нас е директна. „ Това са хора, които действително са почнали с червени куфарчета – и двамата”, разяснява проверяващият публицист Григор Лилов.
20 сдружения с легална активност вземат участие в данъчните измами по случая „ Карнобат ” Установени са и потоци от пари с неразбираем генезис, което сочи за осъществяване на незаконна активност
Официално е известно, че Ветко Арабаджиев е обвързван с някогашните секрети служби и е траял да им сътрудничи и след измененията. Докато тъкмо не се знае, тъй като досието му е унищожено през 1994 година Но през 1996 година Арабаджиев към този момент има бизнес с „ Мултигруп”. Интересите на групировката в туризма и захарните фабрики съответстват с неговите.

Малко прочут факт е, че още когато работи като сервитьор, Ветко се сближава с Илия Павлов в един ресторант, където Павлов обичал да вечеря.

През целия преход двамата предприемачи поддържат тесни връзки с огромните партии, тъкмо по образеца на „ Мултигруп”. „ Ветко Арабаджиев – към „ сините”, Миню Стайков – към „ червените”. Езикът на парите е универсален”, отбелязва Лилов.

А в наши дни наблюдаващи в туристическия бизнес са обезпокоени от отрицателните вести към Арабаджиев и Стайков. „ Първо си споделям „ Кой е идващият?” (…) Във всички случаи това са незаличими щети”, разяснява ръководителят на Института за разбори и оценки в туризма Румен Драганов.

А прогнозите за бъдещето на двамата олигарси надвишават очертанията на техните лични ориси. За Лилов протичащото се е „ почистване на терена на Прехода”: „ Мисля, че и двамата са непотребни, мисля, че и други ще станат излишни”.

Случаят Карнобат Миню Стайков остава в ареста 20 сдружения с легална активност вземат участие в данъчните измами по случая „ Карнобат ” Спецпрокуратурата изнася през днешния ден още данни за случая „ Карнобат ” Осем упрекнати след акцията на профилираната прокуратура във " Винпром Карнобат " Кметът на Карнобат: С Миню Стайков не сме другари, само че се познаваме добре Все още няма повдигнати обвинявания след акцията във „ Винпром Карнобат ” (ОБЗОР) Спецпрокуратурата влезе във „ Винпром Карнобат ”, задържаха Миню Стайков (СНИМКИ)
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР