Все още няма официална реакция на българската държава за задържаните

...
Все още няма официална реакция на българската държава за задържаните
Коментари Харесай

Костадинов: Все още няма официална реакция на държавата ни за задържаните 30 български граждани в Гърция

Все още няма публична реакция на българската страна за арестуваните през вчерашния ден на гроба на Гоце Делчев над 30 български жители. Това съобщи от парламентарната естрада водачът на " Възраждане “ Костадин Костадинов.

В декларация от името на парламентарната група Костадинов уточни, че над 30 български жители, по негова информация, са били арестувани от гръцките управляващи край село Баница (Серско), отивайки да се поклонят на лобното място на българския бунтовник Гоце Делчев.

" Вчера, нашата прилежаща страна, член на Европейски Съюз – Гърция, прояви за следващ път пренебрежение към български жители “, уточни Костадинов. По думите му на лобното място на Гоце Делчев по традиция се прави импровизирано честване на годишнината от гибелта му.

" Не е просто лобно място, а място, където и до ден сегашен почиват една част от тленните му остатъци, въпреки и небелязани от гроб и надгробие “, изясни Костадинов.

Той акцентира, някои от арестуваните български жители са били на над 70-годишна възраст.

" Те са били арестувани с официално съображение инспекция на документи, която е траяла от порядъка на към пет часа в полицейското ръководство в Сяр (Серес). Това внезапно контрастира с мълниеносна реакция от страна на българското външно министерство във връзка на информацията за арестувания български жител в Русия, който по едно и също време с това е жител и на Украйна, по отношение на подготвяния, съгласно съветските служби, терористичен акт на територията на Руската федерация. Ние считаме, че във всеки един случай, където има зает български жител, от страна на непозната страна – било в добър или неприятен случай, българското външно министерство би трябвало да демонстрира угриженост. Защо се демонстрира двоен стандарт? “, попита от парламентарната естрада Костадин Костадинов.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР