Все още няма обвинен по случая със смъртоносно простреления Наско

...
Все още няма обвинен по случая със смъртоносно простреления Наско
Коментари Харесай

Румяна Арнаудова: Няма обвинен за убийството във Виноградец

Все още няма упрекнат по случая със смъртоносно простреления Наско Тонкев, притежател на заведение във Виноградец.

Това сподели на брифинг представителят на основния прокурор Румяна Арнаудова.

„ За този случай имаме досъдебно произвеждане, по което се правят процесуално-следствени дейности. Продължава разпитът на детето. Делото ще бъде следено от Окръжна прокуратура-Пловдив, с цел да се избегнат всевъзможни подозрения в безпристрастността на следствието и с цел да се реализира цялост на доказателствения материал. Съмнението в безпристраността на прокуратурата в Пазарджик не изхожда от доказателствата по делото, а с цел да няма подозрения. Не е належащо формиране на ново дело при положение, че се открият доказателства за осъществено закононарушение “, разяснява Арнаудова.

„ Това е задачата на произнасянето на основния прокурор. От медиите узнахме, както и от изказвания на околните на умрелия, че има известни другарски връзки сред притежателя на револвера и районния прокурор на Пазарджик “, уточни Арнаудова.

Тя посочи, че най-вероятно е разпитан и районният прокурор на Пазарджик.

„ Изискани са разпечатки на телефони. Когато ги получим, нямайте подозрение, това няма да е загадка на следствието, която да попречи на разкриването на обективната истина, ще ви уведомим. Ще бъде осъществен така наречен длъжностен надзор на постановленията на прокуратурата и когато това стане факт, ще ви уведомим в допълнение при положение на интерес “, разясни Румяна Арнаудова.

Трагедията се разигра на 1 септември в заведение на пазарджишкото село Виноградец, където бе смъртоносно прострелян 47-годишният Наско Тонкев.

Първоначално бе обявено, че мъжът е прострелян от 6-годишно дете. След приложимост на алкохол ръководителят на Общинския съвет в Септември Лазар Влайков е извадил законно притежавания си военен револвер. Започнала замяна на оръжието, което попаднало и в ръцете на детето. При създаден несъзнателен изстрел смъртоносно бил ранен притежателят на заведението. Семейството на убития твърди, че той е бил прострелян от Влайков. Назначени са съдебно-медицинска, балистична и сложна психическа експертиза, правят се и други процесуално-следствени дейности. Работи се по версиите за несъзнателно ликвидиране, осъществено от 6-годишното дете, и за опит за прикриване на ликвидиране.

Лазар Влайков бе арестуван за малко и в следствие освободен от ареста без повдигнато обвиняване. Членството му в Политическа партия ГЕРБ беше прекъснато. От ГЕРБ обявиха, че в никакъв случай не са и няма да разпъват политически чадър върху никого и всеки, който нарушава законите на страната, би трябвало да понесе съответната отговорност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР