Все още няма насоки за това как ще се извършват

...
Все още няма насоки за това как ще се извършват
Коментари Харесай

Все още няма насоки за това как ще проверяват сертификатите на починали от COVID-19

Все още няма насоки за това по какъв начин ще се правят инспекциите за подправени документи на всеки умрял от COVID-19.

Медицински експерти споделят, че е мъчно да се потвърди дали човек не е построил имунитет или просто не е ваксиниран.

С един път публикуван зелен документ индивидът, на чието име е, става публично регистриран в системата като имунизиран против COVID-19. По думите на медицински експерти е мъчно да се потвърди дали пациент с ковид с документ за имунизация не е построил имунитет или въобще не е ваксиниран.

„ Ако зачестят прекомерно доста хора – приети в болница с тежко общо положение или умряли със документи от един и същи доктор или имунизационен кабинет, това несъмнено би трябвало да буди съмнение, че или там се основават подправени документи или не се съхраняват вярно имунизациите и те стават неефективни “, съобщи епидемиологът доктор Христиана Бацелова.

По думите на юриста по наказателно право Силвия Петкова неналичието на антитела може да бъде индиректно доказателство за инспекция.

„ По начало Министерството на здравеопазването поддържа регистъра, в който се съдържа информация по отношение на това кой е имунизираният човек, лекарят, който го е ваксинирал, типът на имунизацията, времето на слагане на имунизацията “, сподели, юристът по наказателно право Силвия Петкова.

От Министерство на вътрешните работи споделиха за bTV, че " извършват законовите си отговорности ", а от Министерството на здравеопазването дадоха отговор, че ще спомагат на полицията при инспекциите в границите на своите компетентности.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР