Все още няма изтеглени американски войници от Сирия, а само

...
Все още няма изтеглени американски войници от Сирия, а само
Коментари Харесай

САЩ изтеглят само бойна техника от Сирия, войниците остават

Все още няма изтеглени американски бойци от Сирия, а единствено известно количество военно съоръжение, заяви неназован чиновник от министерството на защитата на Съединени американски щати, представен от АР.

Придвижването на съоръжение е част от това, което военните назовават последователно евакуиране от Сирия, където към 2000 американски бойци взаимодействат с коалиция от сирийски кюрдски и арабски бойци, сражаващи се за разгрома на джихадистите от " Ислямска страна ", сподели служителят.

Той пожела анонимност, тъй като детайлности по проектите за изтеглянето още не са обществено оповестени.

Служителят не заяви бройки и числа, само че добави, че е в ход евакуиране на съоръжение, като за тази цел в Сирия са били докарани спомагателен брой американски бойци, които да оказват помощ за процеса на изтеглянето. Част от тях имат задача да подсилят сигурността.

Високопоставен кюрдски политик сподели, че кюрдите са наясно с началото на американското евакуиране от Сирия, като назова това " американско решение ". Илхам Ахмед, съпредседателка на подкрепяния от Съединени американски щати Сирийски либерален съвет в Североизточна Сирия, сподели, че американците са в правото си да вземат решения за сигурността и националните ползи на своята страна.

Тя обаче добави, че запазването на мира и сигурността в регионите, от които те се изтеглят, " би трябвало да бъдат обезпечени ". Това, съгласно нея, включва да се постави завършек на турските закани и изцяло да бъде унищожена " Ислямска страна ", както и нейните " спящи кафези ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР