Все още няма изготвен ясен регламент на действия и предписания

...
Все още няма изготвен ясен регламент на действия и предписания
Коментари Харесай

Още няма яснота за работата на хотелите през лятото

Все още няма направен явен правилник на дейности и наставления по какъв начин тъкмо да работят хотелите в изискванията на пандемията. Министерството на туризма е изготвило ограничения, които е предоставило на Министерството на здравеопазването и чака оттова да се произнесат по тях. Това стана ясно след работна среща в Министерския съвет сред министъра на туризма Николина Ангелкова, Националния спешен щаб, показан от ген. Венцислав Мутафчийски и доцент Ангел Кунчев и представители на туристическия отрасъл, измежду които и Съюзът на притежателите – Слънчев бряг.

Хотелиерите сложиха редица въпроси, свързани с съответните ограничения, които би трябвало да подхващат те и страната за спасяването на летния сезон: Как да бъде обезпечена сигурността и здравето на туристите в условия на пандемия? Какви са съответните стъпки и дейности от страна на хотелите в случаи на определяне на екскурзиант или човек от личния състав болен от корона вирус? Какво следва да бъде равнището на карантиниране в тези случаи?

Какви ще са ограниченията по отношение на личния състав и работодателя, в случай че се наложи затваряне на обект? Какви са ограниченията за подкрепяне съответно на хотелиерския бизнес и способите за стимулиране на туризма? С какви съответни начини и ограничения страната ще популяризира и задейства вътрешния туристически пазар през идния сезон Какви съответни ограничения планува страната за привличане на туристи от прилежащи страни, в случай че границите не бъдат отворени за полети? Може ли да се разчита на безвъзмездни плажни услуги през идното лято с оглед неподходящата обстановка?
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР