Все още няма информация в каква точно корупционна схема са

...
Все още няма информация в каква точно корупционна схема са
Коментари Харесай

Първа версия: Това ли е причината за поголовните арести на Калотина

Все още няма информация в каква тъкмо корупционна скица са били забъркани арестуваните при акция през днешния ден митничари от Граничен контролно-пропусквателен пункт "Калотина ".

"Има доста арестувани лица. Между тях е и началникът на митническия пункт ", разяснява обвинител №1.

Една от версиите, които към този момент се популяризират, е обвързвана с огромна издънка на митничари, обвързвана със несъзнателно или по-скоро обилно възнаградено пропускане на дрога в към страни от Западна Европа.

Както БЛИЦ писа, в края на януари българин е задържан с 30 кг хероин на границата със Сърбия.

57-те пакета с хероин са били укрити в особено построени тайници в автомобила, който е бил ръководен от мулето. Колата е била с български регистрационни номера.



Източници на БЛИЦ разясняват, че сходен пропуск няма по какъв начин да е инцидентен и митничарите явно са знаели какво се случва, само че са си "затворили " очите.

Интересна детайлност е, че незабавно, откакто в медиите излиза обявата за "проспаните " 30 кг. хероин, в обществените мрежи, а също и като неизвестен коментар в БЛИЦ излиза информация за това кой в действителност е арестуваният мъж.

Прави усещане, че тя съдържа персонални данни, в това число номер на персонална карта, регистрационния номер на колата, както и обществен статус.

"Точно по този начин, българските митничари са го пропуснали без проблеми, а сръбските са го хванали нощес към 20:00 часа. Още не е повдигнато никакво обвиняване. Има полицейско задържане до 48 часа. Роден през 1975 година в Стара Загора, живее в Пловдив. Лична карта №..., издадена на
.... Пътувал е за Италия.



Баща на две деца. Разведен. Ситроен С5... Пътувал е самичък. Неговите близки са към този момент известени от самия него по телефона. Имал е борчове и по тази причина се заел с тази работа. Инициали: З ", гласи коментарът, публикуван от явно доста добре осведомен източник от митническите среди.

Най-вероятно след този абсурден случай стартира разплитането и на други, още по-големи далавери и афери.

"Цялата промяна от митничарите. Има и гранични служители на реда арестувани, хора, които сега не са на работа. Не мога да кажа към момента на какъв брой индивида ще бъдат повдигнати обвинявания.

Нашата активност продължава. След всяка интервенция ставаме все по-добри. Стиковката сред всички служби е на чудесно равнище ", разяснява още след днешната акция основният прокурор Иван Гешев.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР