Все още няма доказателства нараняванията на двамата задържани украинци да

...
Все още няма доказателства нараняванията на двамата задържани украинци да
Коментари Харесай

Прокурор: По данни на Европол двамата задържани украинци в Бургас са многократно проявени

Все още няма доказателства пострадванията на двамата арестувани украинци да са получени по време на задържането им. По време на следствието и претърсванията на местата, където живеят и автомобила им, са участвали голям брой лица - служители на реда, поемни лица, преводач и сходни недоволства не е имало. Те не са оказвали опозиция и всеки протокол против тях е импортиран в период в съда и е признат.

Това разяснява пред Нова тв Христо Христов, наблюдаващ прокурор по делото против двамата украинци, упрекнати в грабеж на над 100 000 лв. в Бургас. 

Районната прокуратура в Бургас се е самосезирала във връзка с недоволствата им за побой и занапред следва инспекция на изказванията им. Аз също нямам пояснения, защото през вчерашния ден ги видях за първи път в зала, уточни той.

На този стадий към момента не са направени техническите аксепритизи от видеонаблюденията в региона на жилището на жертвата. Но е ясно, че парцелът е следен, а обира е осъществен доста точно с железни принадлежности - към 135 шперцове, самоделни отвертки, с които съгласно експерти няма врата, която да не може да бъде отворена, уточни прокурорът. 

Разследват се и няколко други случая, като част от движимостите, открити у обвинените има данни, че имат отношение към други обири в града, уточни той

Получена е информация, която сочи, че от Европол информацията е двамата да са неведнъж проявени, само че занапред това ще се прецизира. За това съответно закононарушение законът планува наказване от 3 до 15 година затвор и конфискация на половината имущество. На този стадий не мога да разясня възможна екстрадиция в Украйна, добави той. 

 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР