Все още няма договореност за нови кръгове от преговори лице

...
Все още няма договореност за нови кръгове от преговори лице
Коментари Харесай

Песков: Няма договореност за преговори с Украйна лице в лице

Все още няма договореност за нови кръгове от договаряния лице в лице сред Москва и Киев, съобщи представителят на съветския президент Дмитрий Песков, представен от ТАСС.

От 28 февруари (четири дни след началото на съветската инвазия в Украйна) текат руско-украински договаряния, съветската делегация към тях се оглавява от помощника на президента Владимир Медински. В Беларус се организираха няколко срещи, след което страните продължиха да поддържат връзка посредством видеовръзка.

На тях украинската страна предложи за разглеждане план на контракт, съгласно който Украйна става извънблокова, неядрена страна, като за сметка на това би трябвало да получи гаранции за сигурността си от страни като Съединени американски щати, Англия, Германия, Турция и несъмнено Русия.

Тогава ръководителят на съветската делегация Владимир Медински показа предложенията на украинската страна по отношение на системата от гаранции за сигурност и посочи, че те не се отнасят за територията на Крим и Донбас. " За да се приложи статутът на неядрена страна, следва лист на държавите-гаранти, гарантиращи сигурността на Украйна. Гаранциите за сигурност не се ползват за територията на Крим и Севастопол, т.е. Украйна се отхвърля от желанието си да върне Крим и Севастопол с военна мощ и декларира, че това е допустимо единствено посредством договаряния. Разбира се, това по никакъв метод не подхожда на нашата позиция, само че Украйна е дефинирала своя метод.

Медински тогава акцентира, че гаранциите за сигурност " не се отнасят за частта от Украйна, която тя назовава обособени области на Донецка и Луганска област ".

Оттогава обаче се случиха доста неща:, обвиняванията на Украйна в, както и

, че Русия отхвърля да се придържа към тактиката на Украйна да играе " игра на котка и мишка в договарянията ", съобщи РИА Новости.

Лавров разяснява, че " Западът се пробва да саботира договарянията сред Русия и Киев , като всява боязън за Буча ".

След визитата с в Киев висшият представител на Европейски Съюз за външната политика и политиката на сигурност Жозеп Борел удостовери готовността на общността да търси решение на спора в Украйна със мощ и да разшири военната помощ за страната , заяви тогава ТАСС.
 Лавров: Преговорите с Украйна не са лесни, чакаме Беларус да стане поръчител
Лавров: Преговорите с Украйна не са лесни, очакваме Беларус да стане поръчител

Според него в този момент се прецизират страните-гаранти

" Да, нормално войните се печелят или губят на бойното поле " , съобщи той при идването си на срещата на външните министри на Европейски Съюз в Люксембург в понеделник.

В обичайното си среднощно послание украинският президент Володимир Зеленски предизвести: " Или съветското управление в действителност ще се стреми към мир , или вследствие на тази война Русия ще напусне вечно интернационалната сцена ".

Говорейки за засилващите се удари на Русия в източната и южната част на страната, той сподели: " Цялата тази трескава активност на окупаторите свидетелства на първо място за тяхната неустановеност "

По-рано през днешния ден турският външен министър Мевлют Чавушоглу , че Анкара работи по организирането на среща сред съветския президент Владимир Путин и украинския му сътрудник Володимир Зеленски по отношение на съветската инвазия .
 Лавров скандализиран от думите на Борел: Правилата на играта се трансформират
Лавров скандализиран от думите на Борел: Правилата на играта се трансформират

Европейски Съюз се трансформира в някаква групова военна структура
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР