Все още никой не е поел отговорност за атентата в

...
Все още никой не е поел отговорност за атентата в
Коментари Харесай

Полицията във Франция издирва заподозрения за взрива в Лион

Все още никой не е поел отговорност за атентата в Лион през вчерашния ден. Полицията във Франция търси нападателя, който взриви бомба на оживена улица. При атентата бяха ранени 13 души, измежду които няма български жители.

Френската полиция разгласи, че е открит ДНК материал на мястото на детонацията.

Другата вест от следствието е, че на същото място са открити следи от взривно вещество от вида TATP (триацетон трипероксид). Това е тип експлозив, именуван " Майката на Сатаната " и може елементарно да се подготвя от химикали за ежедневна приложимост.

Снимка: EPA

TATP е всеобщо употребен от радикалните ислямисти в Европа. Такъв експлозив е бил употребен при атентатите в метрото в Лондон през 2005 година при бомбените офанзиви на концерта на Ариана Гранде в Манчестър, както и при офанзивите в Париж и Брюксел преди 3-4 години.

Снимка: EPA

Взривът през вчерашния ден в Лион беляза края на предизборната акция във Франция преди евроизборите на следващия ден - 26 май.

Френската полиция пусна зов в " Tуитър " към всеки, който има информация по случая:



„ Лион, зов до очевидците, с цел да открием индивида, обвинен за атентата! Ако имате информация, обадете се в полицията! Помогнете ни, вашите показания могат да бъдат от решаващо значение”

Антитерористичната прокуратура в Париж ревизира дали това е изолиран случай, или е част от интернационален терористичен скрит план.

Снимка: EPA
“На мястото на детонацията открихме винтове, дълги по два сантиметра, железни сачми, акумулатори, електронен механизъм и отдалечен спусък”, изясни Реми Хейц – прокурор.

Вчерашната детонация няма аналог с различен атентат от последните години във Франция.
Полицията във Франция търси нападателя от Лион Той взриви бомба на оживена улица през вчерашния ден, сниман е от камера
„ Заподозреният е рисков и призоваваме жителите да алармират на управляващите за подозрителни лица и да не подхващат никакви други действия”, съобщи полицейският представител Себастиен Тиле.

Бомбата избухна в центъра на Лион на оживена улица с голям брой магазини и пекарни.



Източници на полицията разказват обвинения като мъж от европейски или северноафрикански генезис на възраст към 30 години, с бежови бермуди, зелен камуфлажен шал и тъмни очила. В деня на офанзивата е бил с колело.

„ В региона има доста охранителни камери и можем да проследим всяка крачка на обвинения от площада до улицата и обратно”, съобщи кметът на Лион Жерар Коломб.

Всички потърпевши са с леки пострадвания, без заплаха за живота.

Властите в Лион са под паника, защото към момента има огромен риск от ново бомбено нахлуване.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР