Все още неоткритото тяло на убития саудитски журналист Джамал Хашоги

...
Все още неоткритото тяло на убития саудитски журналист Джамал Хашоги
Коментари Харесай

Предположение - тялото на Хашоги може още да е скрито в резиденцията на саудитския консул в Истанбул

Все още неоткритото тяло на убития саудитски публицист Джамал Хашоги се намира в кладенеца на градината на къщата на саудитския консул в Истанбул. Такова съмнение и изказване насочва авторитетният турски всекидневник Hurriyet на база нова книга със заглавие: " Дипломатическо безчовечие: Тъмните секрети в убийството на Хашоги ", представен от Агенция " Фокус ".
Според написаното " турските управляващи считат, че тялото е в кладенеца, само че може да бъде и на друго място в резиденцията ". Саудитска Арабия позволи на турските управляващи да вземат проба от водата в кладенеца, което не докара до резултати, само че Рияд настоятелно отхвърли настояванията на Анкара да бъде изпразнен кладенеца и да извърши претършуване в него.
" Тялото можеше да бъде сложено вътре в кладенеца, откакто бъде изолирано от водата. Например, може да е сложено в пластмасова торба. Ако е по този начин, към момента съществува огромна възможност тялото да е в кладенеца”, изяснява един от създателите, като отбелязва, че Турция не е в положение да извърши претършуване на консулската резиденция заради дипломатическия имунитет, произлизащ от Виенската спогодба.
Самата книга е написана на база разкази на турски публични лица, които са чули аудиозаписите от убийството на Хашоги. В тези записи саудитски държавни чиновници, един от които офицер от разузнаването, разискват какво ще създадат с Хашоги. След това има и звуци, които показват ясна картина какво се случва с дисидента. А един от главните реализатори - Салах Мухамад ал-Тубайги, към момента не е задържан и живее със фамилията си във вила до Джеда.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР