Все още не знаем доста неща за новия коронавирус. Заболяването

...
Все още не знаем доста неща за новия коронавирус. Заболяването
Коментари Харесай

Могат ли домашните любимци да пренасят COVID-19?

Все още не знаем много неща за новия ковид. Заболяването има признаци, сходни с инфлуенцата, в това число температура, кашлица и затруднено дишане. Неговата заостреност също варира. Изглежда, че най-уязвими са възрастните, хората с компрометирана имунна система и тези с към този момент съществуващи проблеми с дробовете и сърцето. COVID-19 обаче се демонстрира и прогресира по редица непредсказуеми способи. Тъй като вирусът е нов, ние към момента не разполагаме с построен имунитет против него. Лекарите към момента изследват метода, по който той се държи в тялото ни, и по всякакъв начин се пробват да намерят метод да му противодействат.

Могат ли домашните любимци да го придвижват?

Според Световната здравна организация (СЗО) и ветеринарите, най-вероятно нямате мотив да се тревожите, че можете да предадете вируса на вашите пухкави другари (или те на вас).

„ Въпреки че в Хонконг е регистриран един случай на куче, инфектирано с COVID-19, не съществуват доказателства, съгласно които кучетата, котките или които и да е други домашни любимци могат да предават COVID-19. COVID-19 се популяризира главно посредством капчици, създадени от инфектирания човек при кашлица, кихане или диалог. За да се предпазите, почиствайте ръцете си постоянно и деликатно “, споделят от СЗО.

Ветеринарите считат, че кучетата не могат да заловен COVID-19

Според тях вирусът е бил открит в козината на въпросното куче от Хонконг и че той не го е разболял. „ Състоянието на кучето не се утежни. Не е ясно дали тестът му е била позитивна, тъй като е живяло в среда с човек, болен от COVID-19, или тъй като в действителност се е заразило с вируса - изяснява ветеринарят Кристи Лонг от Modern Animal. – Тъй като кучето живее с пациент с COVID-19, доста е допустимо то да е „ уловило “ вируса от околната среда чрез носа си. “

Кучетата могат да заловен избрани коронавируси

Причината, заради която ветеринарите повдигат изобщо въпроса „ Могат ли кучетата да се заразят? “, е следната: съществуват избрани варианти на ковид, които животните могат да заловен. Особено дребните кученца. „ Заболяването в този случай е леко и самоограничаващо се – изяснява Лонг. – Малките кученца са изложени на максимален риск от зараза ", само че в случай че бъдат имунизирани в точния момент, всичко е наред.

Ветеринарите не престават да следят деликатно новия ковид, с цел да се уверят, че няма да мутира във форма, която може да разболее и животните. Междувременно по-скоро нямаме мотив за терзания по този въпрос.

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР