Все още не ясно дали пакет Мобилност 1“ ще се

...
Все още не ясно дали пакет Мобилност 1“ ще се
Коментари Харесай

Все още не ясно дали пакет „Мобилност 1“ ще се гласува отново

Все още не ясно дали пакет „ Мобилност 1 “ ще се гласоподава още веднъж Има проектопредложение пакет „ Мобилност 1 “ да се гласоподава още веднъж на 27 март, само че то не е признато , тъй че не може да се каже, че ще бъде гласувано, сподели за Дарик евродепутатът Петър Курумбашев. Председателският съвет, който ще го прегледа, ще се състои на 21 март и тогава ще има изясненост.

 
" Предложено е да съществува в така наречен проекто-дневен ред. Факт е, че до момента това предложение не е влизало в проекто-дневния ред и единствено е било обсъждано на председателски съвет, само че до момента решението беше отлагано, т.е. нито одобрявано, нито отхвърляно. Сега е включено в проекто-дневния ред на сесията, която се пада на 25-28 март . От друга страна, това проектопредложение за дневен ред не е признато, тъй че, не е правилно да се каже, че ще бъде в дневния ред , както е препоръчано, навръх 27 март ", уточни евродепутатът.

" Това, че съществува като проектопредложение е противен факт . От друга страна, не е наложително така наречен председателски съвет да утвърди дневния ред във типа, в който е препоръчано. Има доста случаи, в които по този начин препоръчаният дневен ред неща са били одобрявани, други са били отхвърлени или пък има добавени нови оферти. Този председателки съвет ще се състои на 21 март и там в действителност ще разберем дали ще влезе за последната сесия на март в Страсбург ", изясни Курумбашев.

 
Няма информация кой е внесъл предлагането да бъде гласувано, сподели той: " За нас е забавно дали главните политически сили ще си трансформират позициите или ще ги запазят , защото при досегашното систематизиране на позициите на другите политически сили това предложение не събираше гласове, с цел да влезе в пленарна зала . Много е значимо да няма промени на някоя от сериозните политически сили в наша щета ".

" Ние би трябвало да сме подготвени, несъмнено, и за други два момента - в случай че въпреки всичко надделее мнението да се гласоподава в пленарна зала, ние да се опитаме като евродепутати вътре в самата зала, когато в понеделник се разисква дневният ред, да внесем предложение още веднъж да не се гласоподава . Това е допустимо софтуерно да се направи. И второто нещо, в случай че не мине и това предложение, да си внесем нашите оферти за пленарна зала . Те могат да се внасят с повече от 38 подписа. И надлежно, когато се внесат тези фамозни три проектопредложения, да ги има и нашите оферти, тъй че те да бъдат гласувани, като те пък ще отстояват нашата позиция ", изясни ще евродепутатът Петър Курумбашев.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР