Все още не сме взели окончателно решение. Очакваме резултатите от

...
Все още не сме взели окончателно решение. Очакваме резултатите от
Коментари Харесай

ПП решава утре дали да се яви в коалиция с ДБ -

Все още не сме взели дефинитивно решение. Очакваме резултатите от дълбочинно социологическо изследване, което сме поръчали за резултата от вероятно общо явяване. Очакваме резултатите да излязат на следващия ден.

Това съобщи ръководителят на 47-ото Народно заседание Никола Минчев пред бТВ. Думите му бяха в отговор на въпрос дали " Продължаваме промяната " ще се яви дружно с " Демократична България " на идните парламентарни избори на 2 октомври. 

Минчев добави, че е допустима коалиция даже в случай че обединенията се записват самостоятелно, защото срокът за регистрация в ЦИК е до сряда в 17 ч., само че по-късно има 10-дневен период, в който могат да се вършат промени.

" И за двете обединения е значимо да имат задоволително депутати в идващото Народно заседание ", сподели още той. Според него е повече от ясно, че след изборите Политическа партия и Демократична България ще работят дружно.

Никола Минчев изясни, че въпросът с листите не е обяснен по никакъв метод. " За да се стигне до нареждането им, би трябвало да се реши въпросът с Демократична България. Листите се подават в РИК-овете до 30 август. Не е взето решение коя листа ще повеждам съответно аз, защото сме на доста ранен стадий ", уточни той.

По думите му няма нищо необичайно в това Бойко Рашков да е част от листите на " Продължаваме промяната ", а за отцепниците от " ИТН " Минчев разяснява, че ще са сътрудници на Политическа партия - " някои от тях може да са част от листите ".

Според някогашния ръководител на Народното събрание ръководещата обединението е направила немалки крачки в битката с корупцията. " В едни миг се оказа, че антикорупционното болшинство не е такова, каквото наподобява. Много от промените се бавеха излишно, образец за това е Законът за КПКОНПИ ", добави той и уточни, че в идващото Народно събрание би трябвало да има ясно болшинство, което да задвижва промените, без да има троянски кон в него.

Стана ясно, че Продължаваме промяната най-вероятно ще се записва на следващия ден в ЦИК.

По думите му би трябвало да е доста ясно в една политическа мощ кой взима решенията: " Защото в случай че те се взимат подмолно, някъде на прикрито, от някой диван, това не е методът. В 47-то Народно събрание индивидът, който даваше изказвания от диван, беше Слави Трифонов. Това, което сподели Кирил Петков по отношение на пенсионирането на Бойко Борисов е безусловно настоящ въпрос. Борисов ръководи повече от 10 година в България и резултатите ги знаем всички. За него към този момент е време да сервира политическата отговорност за това. В този смисъл идват думите на Кирил Петков за пенсионирането ".

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР