Все още не сме в позиция да говорим за договор

...
Все още не сме в позиция да говорим за договор
Коментари Харесай

Ципрас: Все още не сме в позиция да говорим за договор за името на Македония

Все още не сме в позиция да приказваме за контракт /за името на Македония/, съобщи гръцкият министър председател Алексис Ципрас Алексис Ципрас – гръцки политик и министър председател на страната от януари 2015... към профила на конференция в София.

Вярвам, че сме минали огромна част от пътя, само че имаме да извървим още път, добави той.

"Разглеждаме малко по малко всички елементи. Още не сме в позиция да приказваме за контракт. Ще има и последващи стъпки за, в случай че е допустимо, още веднъж да се срещнем при започване на идващия месец ", сподели Ципрас.

По-рано през днешния ден македонският министър председател Зоран Заев заяви, че на срещата с Ципрас са разискали разнообразни разновидности за решения на разногласието за името и един от тях е бил най-приемлив и за двете страни, без да го уточни. Заев добави, че следват съвещания със значимите политически фактори в двете страни.

Ако е допустимо практическо използване на това решение, тогава ще имаме решение, акцентира Заев, без да посочи защо става дума и без да отговори непосредствено обсъждали ли са смяна на македонската конституция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР