Все още не са ясни мотивите на 17-годишния ученик, който

...
Все още не са ясни мотивите на 17-годишния ученик, който
Коментари Харесай

Нападателят от Тексас планирал стрелбата

Все още не са ясни претекстовете на 17-годишния възпитаник, който откри пукотевица в гимназия си в американския град Санта Фе , щата Тексас, умъртви 10 души и рани 10. Смята се обаче, той е възнамерявал от известно време нападението, съобщи Асошиейтед прес.

Приятели го разказват като по-скоро затворен, състезател, който е казвал, че желае да има оръжие, само че не е давал съображение да се счита, че е податлив към принуждение.
 Стрелба Тексас следствие БГНЕС
Димитриос Пагорчийз е употребявал полуавтоматичен револвер и пушка с отрязана цев , сподели американският сенатор Джон Корнин. Следователите към момента откриват дали пушката е била законно притежавана. Първоначално бе обявено, че оръжията са на татко му.

В колата на Пагорчийз и в учебното заведение са н амерени експлозиви, в това число самоделни бомби . Според сенатора ученикът от известно време е възнамерявал нападението, хвалел се е с желанията си, само че това е останало неусетно. -->
 Стрелба Тексас следствие БГНЕС
Той е упрекнат в ликвидиране при утежняващи условия, което може да докара до смъртно наказване.

Губернаторът на Тексас Грег Абът съобщи, че в компютъра и телефона му се съдържа информация, показваща, че той е желал да извърши офанзивата. Намерението му било по-късно да се самоубие, само че той се предал на управляващите, казвайки, че не е събрал храброст да го стори.

При нападението бе ранен в ръката въоръжен учебен служител на реда, който се опитал да спре стрелеца. Една от десетте жертви е учителка, която е работила по заменяне.
 Стрелба Тексас следствие БГНЕС
Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп е наредил американските националните знамена да бъдат спуснати на половина в символ на почитание към паметта на починалите при стрелбата в учебното заведение в Санта Фе.

Знамената ще останат спуснати до залез слънце на 22 май. Заповедта важи за Белия дом, всички публични здания и територии, военни постове, бази и кораби, както и за американските посолства, консулства и други обекти в чужбина.

Говорителката на Белия дом Сара Сандърс сподели след нападението в Санта Фе, че а дминистрацията на Тръмп продължава да изследва кои са " най-хубавите способи за предотвратяване на децата в цялата страна " , заяви Ройтерс.
 Стрелба Тексас следствие БГНЕС
Сандърс сподели, че другата седмица ще се събере комисията за сигурност в учебните заведения, основана от президента след стрелбата през февруари в учебното заведение в Паркланд, Флорида. Там при сходни условия бяха убити 17 души - възпитаници и учители.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР