Все още не е ясно в кой град ще се

...
Все още не е ясно в кой град ще се
Коментари Харесай

Не е ясно къде ще се проведе Евровизия 2019

Все още не е ясно в кой град ще се организира "Евровизия 2019 ". Проблемите започнаха, откакто министър председателят Бенямин Нетаняху съобщи, че хазаин на песенния конкурс ще бъде Ерусалим. Заради митинги бе решено музикалната конкуренция да се провежда в Тел Авив или на друго място.
Израелското министерство на финансите и управлението на публичната корпорацията за радио и телевизионно разпространяване "Кан " са се договорили по въпроса за внасянето на 12 млн. евро като гаранция за провеждането на "Евровизия 2019 ", заяви "Джерузалем пост ", представен от ТАСС. Сумата бе преведена вечерта на 14 август - в последния вероятен период, подложен от Европейския съюз за радио и телевизия. Според изданието Министерството на финансите е разрешило на "Кан " да вземе заем за внасянето на гаранцията, а държавното управление ще изплати сумата, ако корпорацията не съумее да я върне "заради непредвидени условия ".
Бюджетът на "Кан " за "Евровизия 2019 " бе избран на 35 млн. евро, само че в него не бе включена гаранцията, която в началото трябваше да бъде импортирана до 1 август. Срокът беше продължен с две седмици. Платената гаранция се губи, в случай че състезанието не бъде проведен от спечелилата го страна. Корпорация "Кан " изясни желанието си тя да бъде поета от страната с това, че другояче би се наложило да уволни стотици сътрудници.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР