Все още не е ясно ще има ли втори лифт

...
Все още не е ясно ще има ли втори лифт
Коментари Харесай

Симеонов отсече - лифтът не е казарма „строй се, преброй се”

Все още не е ясно ще има ли втори въжен превоз на Банско. Вицепремиерът Валери Симеонов и министърът на екологията Нено Димов се срещнаха с еколозите в Министерски съвет, с цел да потърсят решение.

Оказа се, че терзанията на еколозите били оборени. Екоорганизациите са обезпокоени, че изсичането на гора може да провокира наводняване при превалявания. Притесненията им не са екологични, а свързани с демографията, безработицата и цената на парцелите в района. Иначе всички страни желаят бързо решение на казуса с втория въжен превоз на Банско, изясни вицепремиерът.

Симеонов изясни, че се чакат двойни доходи от концесията. Той успокои, че се позволява строителството на ски уреди. С построяването на втория въжен превоз ще се облекчи опцията да стигат по-бързо, сега се чака по два - три часа, уверен е Валери Симеонов.

Хората идват от цяла Европа, а не могат да карат ски. Хората чакат доста, качват се по планината с коли, акцентира той. Няма по какъв начин да се усили работното време на лифта или потенциала му, съгласно вицепремиера.

Не може да се усили работното време, в случай че беше казарма, щяхме да решим за нула време въпроса- строй се, преброй се, първа група от 6 часа, втора - от 10, третата - от 12, акцентира още Валери Симеонов.

Става въпрос за хора, които са пристигнали да почиват, всичките се наспиват сутринта, пият по едно кафе, закусват и се струпват на едни големи камари към 8.00-9.00, изясни той.

Екоминистърът Нено Димов изясни, че е нужна смяна на концесионния контракт за лифта. Всяко капиталово желание щяло да мине през Оценка на въздействието върху околната среда. Не се предвиждало строителство на хотели и леглова база. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР