Все още не е ясно кои са похитителите на 25-годишния

...
Все още не е ясно кои са похитителите на 25-годишния
Коментари Харесай

Криминалисти се обзалагат кога ще е следващото отвличане

Все още не е ясно кои са похитителите на 25-годишния Адриан Златков. Младият мъж бе похитен в края на август. Той бе освободен след 13 дни против откуп, заплатен от фамилията му.

Отвличанията няма да свършат с Ядриан Златков. Правят се залагания по кое време ще е идващото. Това разяснява по бТВ някогашният секретар на Министерство на вътрешните работи проф. Николай Радулов във връзка следствието на похищението на сина на Тони Златков, който преди два дни бе върнат след заплащане на голям откуп.

" Бащата отхвърляше да работи с Министерство на вътрешните работи откогато се разбра, че става дума за похищение. В предишното преди да бъдат хванати " Наглите ", при всяко предоставяне на откуп Министерство на вътрешните работи опитваше несполучливо да хване причинителите. Вероятно поради това бащата е желал самичък да си уреди въпроса ", разяснява Радулов.

Той е безапелационен, че отвличането демонстрира престъпна подготвеност. " Със сигурност похитителите са му споделили да не контактува с Министерство на вътрешните работи, а фактът, че са употребявали есемеси, значи, че е по-трудно да се наблюдава връзката ", счита специалистът.

Бившият шеф на ЦСБОП доктор Тихомир Стойчев пък сподели, че огромна част от " Наглите " не са получили отмъщение за отвличанията и би могло техни връзки да вземат участие и в тази ситуация с Адриан.

Експертите са единомислещи, че при сходни закононарушения би трябвало да се работи " по горещи следи ". Според Радулов, в случай че Адриан не е бил върнат, то надали и щял да бъде открит изобщо, защото са минали цели 13 дни.

Стойчев пък допусна, че похитителите на Адриан " може да са били част от приятелския му кръг ", а неналичието на отмъщение " поощрявала причинителите ".

" Дали е непринудено зародила група или е била краткотрайно замразила активността си - не знаем. Но може да предвиждаме, че насилствената престъпност ще продължи. Дали това не са радикализирани групи, които финансират друга активност?”, умува Стойчев.

Припомняме, че Рано сутринта на 30 август автомобилът на младия мъж беше открит на пътя за село Герман, покрай дома на фамилията му. В колата бяха останали персоналните документи и телефона му.

Адриан е наследник на Тони Златков, притежател на верига автокъщи в София за първокласни коли. Две бяха главните версии, по които полицията работеше - влошени бизнес взаимоотношения на бащата или на самия Адриан - с възможните му похитители. На 1 септември бе обявено, че е открита кола, с която се допуска, че е отвлечен младият Златков. Автомобилът марка " Шкода Фабия " бе открит изгорен в региона сред Панчарево, Герман и Бистрица. Автомобилът е бил откраднат на 21 август, бил е със заменени номера и затъмнени стъкла. По непотвърдена информация, върху него е имало наследник буркан. Предполага се, че похитителите са инсценирали полицейска акция или злополука, с цел да измъкнат младия мъж от неговия автомобил.

На 9 септември Адриан Златков бе освободен след заплатен откуп. Той бе в положително положение и стана ясно, че по отношение на него не е упражнявано принуждение. Похитителите поискали откуп на втория ден след отвличането.

След договаряния фамилията платило сумата, за чийто размер има спекулации. Твърди се, че са поискани 3 млн. лева за свободата на Адриан. Не е известно каква сума е платило фамилията, само че Тони Златков сподели, че тя е била много сериозна за тях. Според осведомени бащата на Адриан е съумял да понижи претенции рушвет на 700 000 лева, които е платил. Тони Златков има вяра, че похитителите на сина му ще бъдат хванати.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР