Все още не е ясно кога ще бъде официалното открит

...
Все още не е ясно кога ще бъде официалното открит
Коментари Харесай

Липсата на сняг бави новия ски сезон на Витоша и Боровец

Все още не е ясно по кое време ще бъде формалното открит ски сезонът на Витоша. Причината е, че все още времето не разрешава натрупването на неестествен сняг.

Направени са 48-часови проби, създаден е сняг, само че той е непълен за оформяне на писта и разкриване на сезона. Машините са малко, а като се прибавят високите температури - бързото и качествено заснежаване става невероятно. Въпреки скромната снежна завивка и през днешния ден не липсваха фенове на зимните спортове в планината.

Съоръженията на Витоша са механически изправни и в подготвеност за идния ски сезон. Заради многократното повишаване на тока обаче, се постанова и повишение на цените.
Радо Пеев, " Витоша Ски ": Тази година цените на картите ще бъдат нараснали с прочут %, т.е. 40 лв. ще бъде целодневната карта, 29 лв. ще бъде полудневната и за нощното каране. Всяко шесто онлайн зареждане на въжен превоз карти полудневни и нощно каране, ще бъде на цена от 6 лв..
От " Витоша Ски " обявиха, че поддръжката на оборудванията им коства доста и още веднъж подсетиха за потребността от рационализация на ски зоната. Призовават още и за съблюдаване на обещанието от страна на Столичната община за възобновяване на Княжевския въжен превоз.
Стефан Марков, общински консултант в СОС: Още в предизборната акция ние ясно декларирахме с госпожа Фандъкова, че сме твърдо решени Витоша да стане налична и да бъдат пуснати още веднъж Княжевския и Драгалевския въжен превоз. Тук е значимо да отбележим, че доста постоянно се разяснява концесия. Не става въпрос за концесия става въпрос за продажба на оборудванията преди повече от 10 години с извънредно неизгодни условия за Столична община.
В момента по предписание на столичния кмет Йорданка Фандъкова се изготвя юридически разбор за възможносите от страна на Столичната община.

Новите цени за идния ски сезон на Витоша ще бъдат ясни напълно скоро. Очаква се въвеждане и на фамилни карти.

От Боровец оповестиха, че още няма начална дата за ски сезона в курорта, тъй като поради високите температури и слабия снеговалеж по пистите няма задоволително сняг, с цел да бъдат отворени. От там прецизират, че топлото време затруднява и производството на сняг.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР