Все още не е ясно кога Boeing ще поправи модела

...
Все още не е ясно кога Boeing ще поправи модела
Коментари Харесай

Рано или късно Boeing ще поправи 737 МАХ. Но дали тогава хората ще се искат да летят с него?

Все още не е ясно по кое време Boeing ще поправи модела 737 МАХ. Това ще се случи рано или късно. Въпросът обаче е дали като самолетът още веднъж лети, хората ще желаят да се возят на него.

Служители на самолетните компании са уверени, че пасажерите няма да се противят да летят в модела, откакто измененията биват утвърдени от международните регулатори. Не всички обаче са на това мнение.

" Мисля, че клиентите ще одобряват добре връщането на 737 МАХ във въздуха. Може да минат месец или два, само че те ще се върнат ", предвижда президентът на Southwest Airlines Том Нийлън. На въпрос дали самолетните компании ще примамват хората да се качат на борда на самолета с по-ниски цени, той не даде сладкодумен отговор.

Най-продаваният аероплан на Boeing е заземен от март 2019 година след двете съдбовни произшествия, при които починаха 346 души. Докато Boeing в този момент споделя, че не чака самолетът да бъде утвърден да лети доникъде на тази година, Федералната авиационна администрация в Съединени американски щати (FAA) съобщи предходната седмица, че моделът може да получи утвърждение и преди този момент.
 Boeing си обезпечи $12 милиарда заем за спряване с рецесията към 737 МАХ?
Boeing си обезпечи $12 милиарда заем за спряване с рецесията към 737 МАХ?

Сделката към момента не е финализирана. Boeing отхвърля коментар

Нагласи

Southwest Airlines е направила доста изследвания за готовността на пасажерите да летят в самолета, откакто той се върне в употреба. Според анализите болшинството от хората възнамеряват да летят толкоз постоянно на самолета, колкото са го правили и преди заземяването, добави Нийлън.

Малък е процентът на хората, които декларират, че не желаят да се качват на борда на 737 МАХ. Този дял от консуматори по принцип се компенсира от други, които споделят, че след всичките инспекции ще бъдат по-спокойни да се качат на модела, в сравнение с различен аероплан.

Външните изследвания, извършени скоро след заземяването, допускат, че има необятно отвращение на пасажерите да летят със самолета.

Проучване сред 1 757 респонденти, извършено от Barclays през май 2019 година, открива, че 21% от интервюираните споделят, че в никакъв случай няма да летят на 737 МАХ. Други 23% възнамеряват да изчакат година или повече. Само 19% са споделили, че ще летят в самолета незабавно, а 17% не са сигурни, когато биха желали да го създадат.

В допълнение, 52% от всички са споделили, че в случай че им бъде даден избор сред 737 MАХ и различен вид аероплан, те ще изберат другия.
 Boeing 737 Max няма да се върне в небето най-малко доникъде на годината
Boeing 737 Max няма да се върне в небето най-малко доникъде на годината

Това предвиждат от компанията

" Пътешествениците не се плашат единствено от 737 МАХ. Те се ужасяват от него ", разяснява президентът на Atmosphere Research Хенри Хартевелд.

Изследванията на Atmosphere са открили, че 20% от бизнес пасажерите и 24% от пътуващите в свободното време споделят, че е доста малко евентуално да летят на 737 МАХ през първите си шест месеца назад във въздуха.

Ще преодолеят ли пасажерите страховете си?

Хартевелд обаче счита, че отношението към самолета ще се смекчи, откакто FAA и другите пилотни съюзи дадат позитивна оценка за поправката. Но той добави, че мигновеното разпространяване на инфоемация по обществените мрежи прави възобновяване от рецесията 737 МАХ по-трудно предвидимо. Той чака пасажерите да бъдат резервирани към модела, най-малко в началото.

Пътниците не престават да летят на самолети, чиито модели са взели участие в произшествия. Има четири съдбовни произшествия на Boeing 727 през четиримесечен интервал през 1965 и 1966 година. Катастрофата с DC-10 през 1979 година провокира двумесечно заземяване на модела. Авиокомпаниите и пасажерите не заобикалят тези самолети по-късно.

Хората, които търсят полети онлайн, към този момент могат да видят какъв вид аероплан е плануван по техните направления. Сайтът за резервации на пътувания Kayak разрешава на клиентите да видят всеки аероплан, с който ще летят.

Според други анализатори пред самолетните компании има избор, те могат да работят по разнообразни способи. Някои компании могат да понижат цените на полетите със 737 МАХ. Други могат да вземем за пример да дават и различни полети с други машини, които обаче да са фрагментирани и да лишават доста повече време, карайки клиентите да чакат с часове на летищата. Подобни ходове могат да върнат склонността на хората, споделя авиоанализаторът на Cowen Хелайн Бекер.

Въпреки другите тактики и ходове сигурно ще има и доста хора, които няма да желаят повече в никакъв случай да се качат на 737 МАХ, след неговото връщане в небето. Това ненапълно се изяснява и с нормалната за част от пасажерите суматоха, която се основава при хвърчене. Макар и анализите да демонстрират, че това мнение не е измежду най-често срещаните, някои самолетни компании могат да си навлекат неприятности поради сходни сюжети. Един от тези хора е сенаторът Джон Тестер, който по време на чуването за самолета в Сената през октомври предходната година сподели: " Бих ходил пеш, преди да се кача още веднъж на Boeing 737 МАХ. "
 Служители на Boeing за 737 Max:
Служители на Boeing за 737 Max: " Проектиран от клоуни "

Компанията бе принудена да разкрие вътрешна комуникация
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР