Все още не е ясно къде точно е трябвало да

...
Все още не е ясно къде точно е трябвало да
Коментари Харесай

Все още не е ясно къде е трябвало да бъде доставен незаконният боклук от Италия

Все още не е ясно къде тъкмо е трябвало да бъде доставен в България товарът от 800 тона противозаконен отпадък от Италия. Влаковата комбинация беше арестувана през вчерашния ден.

Товарът от тъкмо 582 бали отпадък е трябвало да мине през Словения и Хърватия, с цел да стигне у нас. Засега карабинерите от Центъра за Екологични интервенции не оповестяват коя е трябвало да бъде последната спирка на влаковата комбинация.

„ Най-вероятно се случва противозаконен импорт на боклуци или за депониране или за изгаряне, което не е за оползотворяване с сила, сподели Меглена Антонова.
В Италия заловиха над 800 т противозаконен отпадък за България 17 вагона били натоварени с близо 600 бали с пластмасови боклуци
Водещата версия по следствието на италианските карабинери е заобикаляне на разпоредбите и нелегално изхвърляне на отпадъците в България. А товарът във вагоните се оказва най-вече от материали като пластмаса, каучук, части плат, гума, които не подлежат на в допълнение преработване. У нас също има сходни случаи - боклукът да е друг от този, който написа в документите за него.

„ Въпросът кой управлява какво се внася по отношение на документа е доста сериозен. Проверката на товарите – къде отива, какво се случва - няма такава информация. Ние задаваме въпроси. Засега отговорите са много уклончиви”, Ивайло Хлебаров.

От Министерството на околната среда и водите оповестиха, че за отпадък от Италия нито е постъпвало заявление за единодушие, нито ведомството е давало позволение за превозване на подобен до България.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР