Все още не е ясно къде ще бъдат настанени хората

...
Все още не е ясно къде ще бъдат настанени хората
Коментари Харесай

Още не е ясно как ще процедират с възрастните от изгорелия дом

Все още не е ясно къде ще бъдат настанени хората с деменция и душевен проблеми от вкъщи за възрастни хора в село Рояк, в който избухна пожар и починаха 9 души. Социални служащи са посетили оживелите при случая, които в този момент се намират в хотел в село Аспарухово.

Директорът на Регионалната дирекция " Социално подкрепяне " във Варна Димитричка Кънчева сподели пред БНР, че в действителност хората от вкъщи имат и документи, и облекла:

" Личните карти бяха в здравното лице. Имаше акция от община Дългопол за събиране на облекла. Имаше позвъняване от разнообразни доброжелатели и донори. Проведох телефонен диалог с шефката на дома. Те не са изгорели. Съхранени са в дома, само че в случай че някой благодетел реши да подари някои свои, дано да бъдат въпреки всичко в едно положително съхранено положение ".

Кънчева посочи и домовете, където ще бъдат настанени част от хората:

" Две фамилии са си прибрали околните. Останалите 47 са в общински комплекс в село Аспарухово. Във Варна имаме свободни места в Дома за остарели хора " Гергана ". Могат да бъдат настанени седем човек. За хората с Алцхаймер и деменция към сегашния миг търсим опция, само че нямаме къде да ги настаним. 29 са лицата с деменция и 4 са с психологични разстройства, само че въпросът е желанието на околните да им извърнат внимание, да бъдат съпричастни към ориста на родителите си. Забелязах, че има едно неглижиране от тяхна страна ".

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР