Все още не е ясно дали култовото корабче Санта Марина“,

...
Все още не е ясно дали култовото корабче Санта Марина“,
Коментари Харесай

След оценка на щетите става ясно дали Санта Марина ще радва отново туристите във Варна

 Все още не е ясно дали паметното корабче " Санта Марина “, което потъна в понеделник сутринта на Морска гара, ще може да бъде възобновено и ще радва още веднъж туристите във Варна.

От LZ yachting, притежател на плавателният съд, разясниха за Varna24.bg , че още не е направена оценка на вредите. Едва откакто стане ясно дали моторът и други значими елементи на корабчето са изправни или могат да бъдат ремонтирани, ще бъде взето решение дали то ще бъде възродено като атракция за Варна.

Екзотичният транспортен съд " Санта Марина " е издигнат през 1954г. в Египет. През 2011г. корабът е трансфорат в снимачна площадка на известната холивудска продукция и приключенска сага " Конан Варварина ". Оборудван с инвентара на снимачната продукция, корабът бе атракция за варненци и гостите на града, които го наемаха за фирмени и частни празненства, сватбени тържества, рождени дни и други занимателни мотиви.  

Справка сочи, че " Санта Марина " е дълъг 22,50 м, широк 5,40 м с мотор от 240 к.с, със 7 кабини,  18 спални места и 30-местен дневен потенциал, което го прави предпочитан за наемане най-вече от непознати групи туристи.

На 7 октомври обаче откакто една от помпите на кораба отхвърля за броени минути той се оказва на дъното и след тежка избавителна акция е изваден с кран на морска администрация.  

Припомняме, че дървеното " корито “, влезе в престъпната хроника, откакто група млади туристи нае кораба, с цел да разпусне, а празненството приключи трагично, откакто 22-годишен белгиец падна зад борда през нощта и на идващият ден бе открит удавен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР