Все още не е ясно дали Благодатният огън ще бъде

...
Все още не е ясно дали Благодатният огън ще бъде
Коментари Харесай

Ще дойде ли Благодатният огън за Великден у нас?

Все още не е ясно дали Благодатният огън ще бъде донесен от Божи гроб в Йерусалим. Това сподели за радио „ Фокус “ шефът на Дирекция " Вероизповедания " към Министерския съвет Емил Велинов. 
„ Непрекъснато подкрепям връзка с посолството ни в Йерусалим, в Тел Авив, само че към момента няма точна информация по въпроса. Веднъж консулите се събираха на специфична оперативка, само че още няма решение на йерусалимския патриарх и патриаршията. Има единствено едно взето решение и то е, че патриархът ще влезе самичък в Божи гроб и самичък ще вземе огъня, само че дали ще се предава и по какъв начин ще бъде предаден огъня, защото в храма вярващи няма да има, не е ясно. Възможно е да има инструкции, само че те още да не са получени “, разяснява специалистът.
Емил Велинов сподели още, че в случай че се ограничи визитата в Йерусалим за взимане плодородния огъня, ще се употребява миналогодишния, който се пази в Светия синод. По думите му не се чака скупчване на хора в храмовете по Великден, само че все пак патриархът ще участва на литургията. Той изясни, че свещениците и техните помощници в храмовете ще се грижат за спазването на ограниченията против разпространяване на ковид. Освен това ще е наложително всички гости да бъдат с защитни маски.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР