Все още не е ясна причината за хранителното отравяне на

...
Все още не е ясна причината за хранителното отравяне на
Коментари Харесай

Още не е ясно какво е натровило варненските ученици

Все още не е ясна повода за хранителното отравяне на повече от 100 възпитаници от Гимназията с преподаване на непознати езици "Йоан Екзарх " във Варна.

На 18 декември предходната година стана ясно, че деветокласниците са получили тежко стомашно неразположение след коледно празненство. Анализът на районната здравна ревизия обаче не откри салмонела и стафилококи в храната и в микробиологичните проби на децата и на личния състав от заведението, съобщи Българска национална телевизия.

За разлика от нея Агенцията по храните откри стафилококи по ръцете на бармана от заведението и на четирима чиновници от компанията за кетъринг.

Според шефа на Дирекция "Надзор на заразните заболявания " към РЗИ - Варна доктор Янка Драганова обаче няма по какъв начин да се направи епидемиологична връзка сред ръцете и съответната хранителна токсоинфекция на база позитивните стафилококи, които се изолират от ръцете на личния състав. Не са открити болестотворни вируси и бактерии и в пробите, взети от натровените възпитаници.

По думи на доктор Янка Драганова фактически става въпрос за хранително отравяне, само че с незнаен източник и извършител на болестта. До края на месеца Варненската районната прокуратура би трябвало да реши дали заведението, в което са чествали децата, и компанията за кетъринг още веднъж ще бъдат отворени.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР