Все още не е установено кой е разорал дюните до

...
Все още не е установено кой е разорал дюните до
Коментари Харесай

Не е ясно кой е унищожил дюните на "Смокиня"

Все още не е открито кой е разорал дюните до къмпинг " Смокиня ”. Предполага се, че булдозерите са изорали пясъка през последните дни.

Вчера екоинспекцията в Бургас извърши инспекция на място.

" Останахме освен изумени, само че и възмутени с каква безочливост са унищожени естествени забележителности ”, разяснява пред bTV Тонка Атанасова, шеф на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас.

Природните забележителности се намират в предпазената територия " Пясъчни дюни Каваци ”. Извършителите на действието обаче към момента не са открити.

Все още не е ясно дали дюните са в концесионната повърхност на концесионера. Само установихме, че парцелът фактически е обществена държавна благосъстоятелност – плажна линия, означи шефът на Регионална инспекция за опазване на околната среда – Бургас.

Когато дюните са част от концесионната територия, върху тази част от плажа не могат да се слагат каравани, не може да се строи и да има заведения.

Още на следващия ден с геодезисти ще бъде направена нова инспекция.

Наказанието за унищожени дюни е по Закона за предпазените територии е от 1000 до 10 000 лева " Ще бъдем безкомпромисни към причинителите ”, безапелационна беше Тонка Атанасова.
Снимка: btvnovinite.bg
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР