Все още не е прекалено късно да спасим Брекзит, заяви

...
Все още не е прекалено късно да спасим Брекзит, заяви
Коментари Харесай

Не е прекалено късно да спасим Брекзит, заяви Борис Джонсън

Все още не е прекомерно късно да спасим Брекзит, съобщи към този момент някогашният английски министър на външните работи Борис Джонсън, представен от Би Би Си и Ройтерс. Той упрекна премиера Тереза Мей в колебливост по въпроса за тактиката на Обединеното кралство за излизане от Европейски Съюз.
 Тереза Мей назначи здравния министър Джереми Хънт на мястото на външния Борис Джонсън  Нова оставка в лицето на Тереза Мей: Борис Джонсън си отива
В тирада в Камарата на общините, в която изложи претекстовете за оставката си, Джонсън съобщи, че през последните 18 месеца по въпроса за излизането на Обединеното кралство от Европейски Съюз е имало " ненужна сянка на нерешителност ".

Макар и да похвали Мей с думите, че тя е показала " кураж и устойчивост ", Джонсън съобщи, че изложеният от нея проект " Чекърс " (стратегията на Англия за излизането от ЕС) не дава ясна визия какво чака страната. Той сподели, че е подал оставка, тъй като не е могъл да поддържа проекта на премиера за връзките с Европейски Съюз.

Джонсън добави, че " ясните гаранции " след референдума за Брекзит през 2016 година са изчезнали и в този момент Обединеното кралство рискува да изпадне в състояние на " стопански васал ", в случай че одобри разпоредбите на Европейски Съюз за търговията.

Бившият външен министър назова метода на Мей " Брекзит единствено на думи " и съобщи, че заради това не може да го поддържа, както към този момент е споделил и на съвещанието на кабинета в (правителствената резиденция) Чекърс. " Радвам се, че в този момент мога да се изкажа намерено срещу ", сподели той пред депутатите.

" Все още не е прекомерно късно да спасим Брекзит ", акцентира той. " Имаме още време за договаряния. Веднъж към този момент сменихме курса и можем да го създадем още веднъж ", сподели Джонсън, представен от Българска телеграфна агенция.

Някои от критиците на Тереза Мей виждат в някогашния кмет на Лондон Борис Джонсън неин вероятен правоприемник, ако тя бъде принудена да се отдръпна поради Брекзит.

През 2016 година той отдръпна от борбата за лидерския пост на партията, откакто ръководителят на неговата акция Майкъл Гоув реши също да се кандидатира. За началник на партията обаче бе определена Мей.

През последните 48 часа държавното управление завоюва на косъм поредност гласувания по въпросите за комерсиалните и митническите договорености макар протеста на проевропейски настроените тори.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР