Все още не е официално потвърдено, че в България вече

...
Все още не е официално потвърдено, че в България вече
Коментари Харесай

Проф. Балтов: Да не се удавим накрая на Дунава?

 " Все още не е публично доказано, че в България към този момент го има новият вариант на ковид ". Това съобщи пред БТВ проф. Асен Балтов, шеф на " Пирогов ".

" Казваме тези неща, не с цел да плашим хората. Това, което се случва в Европа съгласно мен е трета вълна. Това е в Нидерландия, Франция, Англия, Испания. Не са малко възходящите случаи, това, че сме оазис сега, не би трябвало да ни притъпява вниманието, би трябвало да сме съществено готови, добави Балтов. 

" Говорим за една доста по-заразна трансформация на вируса. Този вариант е доста по-агресивен, навлизайки ще измести по-слабия вариант и повече хора ще бъде инфектирани, посочи професорът.

В Пирогов сме подготвени, тези 450 кревати, които бяха разкрити, са подготвени още веднъж да бъдат включени за пациенти с ковид. Около 25% са болните в лечебното заведение, които са с ковид. В момента се грижим за 18 пациенти в интензивно поделение и 100 със средно-тежка форма на COVID-19. Осем души от апаратно дишане успяхме да ги върнем към естествен метод на живот, сподели още Балтов. 

Във връзка с паниките на бизнеса, проф. Балтов съобщи, че би трябвало да се мисли рационално.

" Както виждате, ресторантьорите, в случай че решат да отворят по едно и също време, надали някой ще може да ги спре. Да преценяват в действителност дали би трябвало да рискуват по този метод. Да не се удавим най-после на Дунава? ", уточни експертът.

Той акцентира, че при новия вариант 10 души заразяват 27. Засега клиничната картина не демонстрира някакви съществени промени, само че има терзания. Обаче заразявайки повече хора, рискът повече да боледуват тежко е по-голям. По думите на Балтов може да се счита, че новият вариант е по-агресивен.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР