Все още не е известно как ще продължи съвместната работа

...
Все още не е известно как ще продължи съвместната работа
Коментари Харесай

ВМРО: Не знаем имаме ли партньор, нямаме ли

Все още не е известно по какъв начин ще продължи взаимната работа на партиите в дребната коалиция " Обединени патриоти " след решението да се явят настрана на изборите и напрегнатата предизборна акция, в която не липсваха нападки посред им.

Техните водачи към момента отхвърлят да разясняват какви са проектите, само че досегашните им изявления демонстрират, че е допустимо водачът на " Атака " Волен Сидеров да се раздели с позицията си на ръководител на парламентарната група на Патриотите. 

Преди изборите той неведнъж атакува сътрудниците си от Вътрешна македонска революционна организация, които в последна сметка при независимо явяване завоюваха близо 7,5% и два мандата в Европейския парламент. " Атака " и НФСБ получиха по към 1% от вота. Все още не е известно дали този крах на Сидеров и агресивното отношение към партньорите му може да доведат до промяна в ръководството на парламентарната група.

Днес заместник-председателят на Вътрешна македонска революционна организация Искрен Веселинов разяснява пред публицисти в Народното събрание, че има наличното предпочитание да се събере съдружният съвет, само че, " както е известно ", органът на партията не действа както се допуска. Преди изборите имаше многократни опити той да бъде призован и да се проведат договаряния за общо явяване на евроизборите, само че безрезултатно.

" Въпросът е до каква степен обединението съществува, тъй като изказванията и акцията, която беше извършена от един от участниците в обединението и надлежно в изборния развой, ни дава съображение в действителност да се чудим имаме ли сътрудник, или нямаме ", разяснява Веселинов.

Попитан дали засяга Волен Сидеров и партията му " Атака " с думите си, Веселинов удостовери, че е по този начин. Той въпреки всичко се въздържа от мнения всъщност.

" Всяка от партиите беше в задоволително комплициран избирателен развой - занапред ще се събираме, ще проучваме неща, ние не желаеме да сме плебеи на страстите. Примерно Вътрешна македонска революционна организация ще има на следващия ден съвещание на изпълнителния си комитет, ще проучваме, ще мислим, ще гледаме какви са вероятностите ", разяснява той.

Веселинов добави, че все още не се е засичал със Сидеров, а обединението не се е събирала за среща. Попитан дали скоро ще се организира съвещание на парламентарната група, той възкликна " Дай Боже! ".

Още по-лаконичен бе водачът на НФСБ Валери Симеонов, който също съобщи, че срещите занапред предстоят. Той упрекна репортерите, че търсят " скандал " и отхвърли да разяснява акцията на Сидеров, като единствено акцентира, че от НФСБ са останали правилни от самото начало.

" От наша страна е била правилна акцията. Не ме карайте да разясня ", добави той.

Той поздрави Вътрешна македонска революционна организация за триумфа им, но отчете неуспех за партията си на евроизборите и съобщи, че резултатите ще бъдат оценени. Симеонов още не изключи опцията да има промени в партията по-късно. 

Лидерът на офанзива " Волен Сидеров " избягна публицистите и не даде коментар.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР