Все още много повече грипни вируси се доказват, отколкото ковид

...
Все още много повече грипни вируси се доказват, отколкото ковид
Коментари Харесай

Грипът доминира над COVID-19

Все още доста повече грипни вируси се потвърждават, в сравнение с коронавирус и респираторните вируси. Коронавирусът е на доста ниски равнища и грипът господства над COVID-19 - това са трендовете в Европа. Това мнение изрази шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Ива Христова пред bTV.

Иначе коронавирусът към този момент протичал леко и към момента преобладаващият " Омикрон " протича по-леко. Дойде, настъпи, засегна необятно хората и по-късно ще си отиде този вид. Към момента няма нов подвариант, който да ни тормози, успокои проф. Ива Христова.

По думите ѝ грипът не е сложен за различаване и е елементарен за лекуване, в случай че се разпознае в точния момент. Грипът не е лек и изключително при възрастните хора има затруднения , предизвести проф. Ива Христова.
 Шест пъти повече заболели от грип, в сравнение с от ковид
Шест пъти повече заболели от грип, в сравнение с от ковид

Случаите на скарлатина са повече поради погрешно потребление на антибиотици

Проф. Ива Христова изясни, че завършек на грипа не е комплициран, само че се регистрира развой на мощно понижаване на случаите . Има някои области със едва повишение на случаите най-вече в Северозападна България. Има спад на вирусните болести в страната на вирусните болести, уточни проф. Христова. И увери - грипът е на доста по-ниски равнища.

Проф. Христова увери още, че случаите на коклюш не са доста, само че означи, че броят им бързо нараства . Най-засегнати при коклюш са децата до 5-6 годишните и 18-19-годишните, а инфекцията се характеризира с дразнеща продължителна кашлица.

Проф. Ива Христова предизвести, че могат да се чакат кърлежовите инфекции с настъпването на пролетта.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР