Все още много популярна версия на Windows 10 ще остане

...
Коментари Харесай

Windows 10 21H1 остава без поддръжка от 13 декември


Все още доста известна версия на Windows 10 ще остане без поддръжка от 13 декември 2022
(снимка: CC0 Public Domain)

Microsoft ще приключи поддръжката на всички версии на операционната система Windows 10 21H1 през декември. Потребителите ще би трябвало да надградят системите си до версия Windows 10 21H2 или до Windows 11.

Компанията към този момент уведоми потребителите на Windows 10 21H1, че тази операционна система скоро ще остане без поддръжка – по-точно Microsoft ще приключи поддръжката на системата на 13 декември 2022 година

След тази дата операционната система няма да получава никакви актуализации или корекции за сигурност, тъй че потребителите ще би трябвало да надстроят системите си до версия Windows 10 21H2 или до Windows 11, в случай че желаят да останат предпазени.

Освен че Windows 10 21H1 скоро ще завърши виталния си цикъл, Microsoft евентуално ще стартира наложително да обновява системите на потребителите до Windows 10 21H2 или по-нова версия. Компанията разрешава на потребителите на Windows да останат на тази версия, до момента в който тя се поддържа, само че неизбежният развой на миграция ще стартира, отбелязва Neowin.
още по темата
По данни на AdDuplex от юни 2022 година, Windows 10 21H1 има пазарен дял от към 21%, тъй че огромна част от потребителите на Windows скоро ще би трябвало да актуализират своята операционна система или Microsoft ще го направи вместо тях.

Версия 21H2 не съдържа обилни промени и процесът на преход няма да се разграничава от общоприетата месечна кумулативна актуализация. Хардуерните условия също не са се трансформирали, тъй че приложенията и устройствата би трябвало да продължат да работят безпрепятствено.

Разбира се, потребителите могат да надстроят системите си непосредствено до Windows 11, в случай че хардуерът им дава отговор на условията на новата Оценка за съвместимост. Microsoft ще продължи да поддържа Windows 10 до 14 октомври 2025 година В момента компанията приготвя версия 22H2.
Източник: technews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР