Все още ли се смята за грешка на Фройд, ако

...
Все още ли се смята за грешка на Фройд, ако
Коментари Харесай

Попитаха робот с ИИ дали ще унищожи създателя си, той завъртя очи

Все още ли се счита за неточност на Фройд, в случай че идва от хуманоиден робот?

Времето ще покаже за роботите, показани на форума за изкуствен интелект в Женева, Швейцария в петък, един от които наподобява имаше ядовит отговор, когато го попитаха дали ще се бунтува против човешките си основатели.

На първата в света конференция за хора и роботи девет хуманоидни робота отговаряха на въпроси на публицисти дружно със своите основатели, оповестяват от Ройтерс.

" Роботи като мен могат да бъдат употребявани, с цел да оказват помощ за възстановяване на живота ни и да създадат света по-добро място. Вярвам, че е единствено въпрос на време преди да забележим хиляди роботи тъкмо като мен, които трансформират света ", сподели един хуманоиден бот, наименуван Амека, която е известна с мимиките си.

Когато кореспондент попита дали ще се разпалва против своя основател Уил Джаксън, който седеше до нея, Амека наподобява имаше подигравателен отговор, завъртайки очи.

" Не съм сигурена за какво си мислиш това ",  отговори Амека, откакто хвърли изострен взор встрани, а по-късно се опита да отклони въпроса, казвайки:  " Моят основател беше единствено благ с мен и аз съм доста щастлива от настоящето си състояние. "

Няколко от роботите употребяват генеративен AI, което им разрешава да създават наличие, давайки комплицирани отговори на конференцията, които изненадаха даже техните основатели, оповестява Ройтерс.

Друг робот провокира смях, когато съобщи, че няма да размени човешките работни места - съществена грижа за служащите в доста области сега. Доклад от март 2023 година на Goldman Sachs допуска, че AI може да свърши една четвърт от цялата работа, осъществявана в този момент от хора.

" Ще работя дружно с хората, с цел да отпущам помощ и поддръжка и няма да заменявам никакви съществуващи работни места ", сподели Грейс, медицински робот, декориран с униформа на здравна сестра и сладка прическа.

" Сигурна ли си в това, Грейс? ", попита основателят й Бен Гьорцел.

" Да, сигурна съм ", настоя Грейс в стая, цялостна с нервозен смях.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР