Все още казусът с лечението на 6-годишната Анелия, за която

...
Все още казусът с лечението на 6-годишната Анелия, за която
Коментари Харесай

Все още няма решение по казуса с лечението на 6-годишната Анелия

Все още въпросът с лекуването на 6-годишната Анелия, за която ви разказахме, не е позволен. Фондът за лекуване на деца отхвърля да заплати.

За лекуване в болница в Австрия Анелия е утвърдена още предходната година. Миналия месец идва моментът за интервенцията. От болничното заведение дават на родителите фактура, а Фондът за лекуване на деца отхвърля да я осребри под претекст, че става въпрос за спомагателни разноски и нови документи.

„ Това не са нови документи. Това са документи от 1 месец, просто преведени от немски на български”, изясни бащата на детето Юлиян.
Фондът за лекуване на деца отсрочи решението по към този момент утвърдена интервенция на дете в Австрия Следващото съвещание ще е на 18 юли
Потърсихме институцията за коментар. Оттам разясниха, че от болничното заведение във Виена е постъпила документи за потребност от в допълнение възнаграждение. На въпроса дали въобще са плащани някакви суми, съответен отговор не получихме.

Снимка: btvnovinite.bg

По информация на Фонда за лекуване на деца, сходен случай не е казус.

През последните 2 години общо 24 деца са имали потребност от доплащане, а сумата приближава 150 хиляди лв..

В случая с Анелия сметката от болничното заведение е 9000 евро. Според родителите й тя надвишава първичната оферта единствено със 100 евро.

Снимка: btvnovinite.bg

За проблема е осведомен и здравният министър.

„ Разпоредил съм да се работи доста бързо и ускорено. Така или другояче това решение би трябвало да бъде взето на идващото съвещание на публичния съвет”, сподели здравният министър.

Ако фондът не вземе решение бързо, родителите се тормозят, че Анелия няма да бъде изписана и да се върне у нас.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР