Все още имаме 30% и повече от населението, което не

...
Все още имаме 30% и повече от населението, което не
Коментари Харесай

Д-р Недялко Калъчев: Все още 30% от населението не се е срещало с коронавируса

" Все още имаме 30% и повече от популацията, което не се е срещало с вируса ". Това съобщи пред БНР доктор Недялко Калъчев, притежател на една от огромните вериги лаборатории.

" И там са тези, които могат да бъдат с неприятната прогноза като степен на протичане на инфекцията, колкото и този вирус да е към този момент по-ниско патологичен ", разясни той.

" За хората, които не са ковид " девствени ", т.е. които имат ваксина или са преболедували, настоящето заразяване с настоящия за момента вариант няма да докара до кой знае какви последици – имаш сополи, ще кихнеш, малко температура, лека кашлица. Дращене в гърлото. (...) За една седмица завършва цялата драматургия ", посочи доктор Калъчев.

По думите му " могат и би трябвало да се субсидират действия, които не работят, с цел да имат подготвеност да работят. Епидемията го сподели доста ясно – с инфекциозните отделения, с неналичието на апарати, с неналичието на кислородни съоръжения. "

" С диагностика не обичаме да се занимаваме в нашата република, не ни е обичано да се вършат с диагностични неща. Вижте какъв брой ограничавания има в първичната помощ защо ли не. Всичките тези ограничавания, които се постановат на персоналните лекари, рефлектират в това, че получаваме все по-скъпа помощ. Когато персоналният доктор не може да предпише скенер, би трябвало да пациентът да мине през една хоспитализация, тъй като и там има скенер. Това е непосредствено стимулиране на непотребна хоспитализация ", разяснява Калъчев.

Относно актуалната вълна на Омикрон лекарят означи: " Аз съм уверен, че сме трансферирали билото. Няма да имаме изчистване на разновидностите, тъй като лятното придвижване в Европа е невъобразимо. Лудниците по всички летища и КПП-та, има голямо придвижване на хора. Да си мислим, че ще почистим някакъв доминантен вид, е малко нереалистично. "

Недялко Калъчев предвижда, че с разсредоточаването на популацията " по вили, села, морета " заболеваемостта ще спадне.

Той разясни, че при тях по-малко от 5% са поставените първи дози ваксина и удостовери, че ползата е главно към бустерните дози и ваксини се бракуват непрекъснато в цялата страна.

" Битката за мисленето на тези хора беше изгубена много от дълго време. Теорията на конспирацията победи ", сподели още доктор Калъчев.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР